in ,

Az MSZP ma is beszólt a kormánynak – A cafetéria miatt sivalkodnak

Az MSZP csak ne szólítgasson senkit

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy a további kivándorlás megakadályozása érdekében „adja vissza” a cafeteriát a dolgozóknak, illetve ne vonja el a tűzoltók túlórapótlékát – jelentette ki az MSZP alelnöke pénteken Budapesten.

Fotó: MTI (archív, illusztráció)

A sajtótájékoztatóról készült, a MTI-hez eljuttatott hangfelvétel szerint Komjáthi Imre úgy vélekedett: ma a Fidesz és a kormány támogatja a legnagyobb mértékben a kivándorlást, azzal hogy a munkavállalókat sújtó intézkedéseket hoz.

Példaként említette, hogy ma egy pályakezdő fiatal azzal szembesül, hogy a cafeteria megvonása miatt nem kaphat segítséget az otthonteremtéshez, a diákhitel visszafizetéséhez, vagy a munkába járáshoz.

Ugyanakkor a tűzoltók számára 30 százalékos jövedelemcsökkenést okoz a cafeteria, illetve a túlórák pénzbeli kifizetésének tervezett megszüntetése, miközben ma is ezer tűzoltóval kevesebb van a szükségesnél – tette hozzá.

Az ilyen és ehhez hasonló intézkedések miatt mára 600 ezer ember hagyta el az országot, illetve további 250 ezren gondolkodnak azon, hogy külföldön próbáljanak szerencsét. A tanárok, mentők, tűzoltók, szociális dolgozók pedig egyre inkább hiányoznak Magyarországról – mondta.

Ezért az MSZP felszólítja a kormányt, hogy a „lopás alapú kormányzás” helyett az emberek érdekében politizáljon – mondta Komjáthi Imre.

(forrás:demokrata.hu)

AGYHALÁL – Az amerikai liberális lap szerint a kárpátaljai magyarok ügye jelentéktelen

Mellár Tamást megcsípte a hülyebogár – szerinte a Kádár rendszer 70-es, 80-as évek szocializmusa jobb volt