in , , ,

AGYHALÁL – Az amerikai liberális lap szerint a kárpátaljai magyarok ügye jelentéktelen

Az amerikai üzleti lap szerint Orbán egy jelentéktelen vita kapcsán akadályozza Ukrajna NATO-val folytatott együttműködését.

Wall Street Journal az orbáni Magyarországról, a magyar kormány Kelet és Nyugat közötti helyezkedéséről írt riportot – vette észre a Mandiner.

Az orbáni politikáról és a rendszerváltás óta eltelt évtizedekről szóló összefoglaló során a lap eljut az aktuális ukrán-magyar vitákig is.

A NATO-ban Orbán blokkolta az USA vezette katonai szövetség találkozóit Ukrajnával annak Oroszországgal folytatott konfliktusa kapcsán, egy jelentéktelen vita miatt, ami Kijev magyar nyelvre vonatkozó bánásmódjáról szól”

– írja a lap, utalva ezzel a külhoni magyar kisebbség nyelvi oktatási jogait súlyosan korlátozó, új ukrán szabályozásra.

A cikk utána a paksi erőmű bővítése kapcsán történő hazai és nemzetközi egyeztetésekről és játszmákról szól, különös tekintettel az orosz részvételre a projektben.

Káncz Csaba geopolitikai szakértő közösségi oldalán úgy kommentálta  a hírt, hogy:

Wall Street Journal friss cikke mögött álló érdekkörök komoly figyelmeztetést intéznek Budapest felé. Így, ezekben a forró napokban, amikor szétesik a török líra és az iráni riál…”

(forrás:888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Belga miniszter: az “agysebészeket” be kell zárni, aztán hazatoloncolni

Az MSZP ma is beszólt a kormánynak – A cafetéria miatt sivalkodnak