in

Az evangélikus egyház szerint Dobrev Klára valótlanságot állít az egyházi iskolák finanszírozásáról

„Ez nem felel meg a valóságnak, csak az egyházak elleni hangulatkeltésre alkalmas” – írja az egyház közleménye.

„Dobrev Klára valótlanságot állít az egyházi iskolák finanszírozásáról” – olvasható a Magyarországi Evangélikus Egyház elnökségének péntek este közzétett nyilatkozatában. Mint írják, üdvözlik „a közéletet frissítő vitákat, így az előválasztás folyamatát is”, ugyanakkor elengedhetetlennek tartják, hogy „az iskolákról is hiteles információkhoz jussanak a polgárok”.

„Sajnos az ellenzéki miniszterelnök-jelölti vita minapi alkalmán Dobrev Klára újfent megismételte azt a félrevezető állítást, miszerint az egyházi iskolák támogatása többszöröse volna az állami iskolákénak.

Ez nem felel meg a valóságnak, csak az egyházak elleni hangulatkeltésre alkalmas, és sérti mindazon diákokat, akik egyházi iskolába járnak,

és azokat a szülőket is, akik egyházi iskolába íratták, vagy a jövőben íratni akarják gyermekeiket” – olvasható a Fabiny Tamás elnök-püspök és Prőhle Gergely országos felügyelő által aláírt közlemény.

Szakértői állásfoglalásokra hivatkozva hozzátették, hogy az egyházi iskolák finanszírozásának rendszere nem preferálja az egyházi fenntartókat, sem az egyházi intézményekben tanuló gyerekeket. „Bármikor készen állunk a fentiek nyilvános, szakértői szintű megvitatására”  – szögezi le a közlemény.

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Szijjártó akcióban: egyetlen Freedom House aktivista sem harcolt a szabadságért – Videó

„Három a magyar igazság!” – Harmadszorra is beoltották Orbán Viktort – Videó