in , , ,

Az emberek autóit és házait adóztatná meg az EU – A V4-ek vétózni fognak, ha az EU az embereket akarná megadóztatni

Az emberek autóit és házait adóztatnák meg, és nem a szennyező multikat – mondta az Európai Bizottság tervéről a miniszter a kormányinfón.

Csütörtök délelőtt került sor a kormányinfóra, amelyen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra tájékoztatta a sajtót a kormány legfrissebb döntéseiről.

A fogyasztókra terhelnék az árakat Gulyás szerint

Gulyás Gergely az elején elmondta: a tegnapi kormányülés témája az európai uniós ügyek voltak. Ezek közül hármat nevezett meg: rezsiügyek, migráció, és a lengyel alkotmánybíróság döntése, aza a lengyel–EU-viták.

Az elmúlt három hónapban drámaian megnőttek az energiaárak, és ennek oka, hogy az Európai Bizottság egy átgondolatlan politikát folytat. A bizottság új javaslata a fogyasztókra terhelné a magas árakat – mondta Gulyás. „Magyarországon kívül minden európai országban emelkedett a rezsiár” – szögezte le.

Magyarországon a legalacsonyabb a gáz és a villany lakossági ára” – jelentette ki a miniszter, hozzátéve, hogy

Stockholmban például nyolcszor annyit kell fizetni a gázért, mint Budapesten.

Magyarország mindvégig ragaszkodott ahhoz, hogy hatósági árat lehessen érvényesíteni, a rezsiköltségeket féken kell tartani – szögezte le a miniszter, aki szerint az Európai Bizottság nem segítette azt, hogy Európa megőrizze a versenyképességét, hanem olyan intézkedéseket hozott, ami hozzájárult a válság kialakításához.

Vétó lesz, ha az embereket adóztatnák

Gulyás Gergely szerint Brüsszel erőltette a klímavédelemre hivatkozva a hagyományos energiatermelés leépítését és továbbra sem ismerik el a hibát, sőt, olyan javaslatokat tesznek, ami az áremeléshez járul hozzá. Külön megnevezte Frans Timmermanst, a területért felelős holland biztost is.

Az emberek autóit és házait adóztatnák meg, és nem szennyező multikat adóztatnák – mondta Gulyás. Ebben az ügyben vétózni fognak a V4-ek.

Áttérve a migrációra, a miniszter megjegyezte, a déli határ védelme biztosított, kerítés nélkül nem lenne hasonló hatékonyság. 2021 október 15-től ötvenfős cseh rendőri kontingens is segíti a magyar határ védelmét. Brüsszelnek nem sújtania kell a határait megvédő államokat, hanem segíteni – hívta fel a figyelmet Gulyás Gergely. A miniszter elfogadhatatlannak nevezte, hogy csak minimális anyagi támogatást kaptak a határvédelemre az Európai Uniótól.

 

(mandiner.hu)

 

Add tovább!

 

Tehát beengedné őket – Márki-Zay: emberségesen kell bánni a menekültekkel – Videó

Elemző: Márki-Zay Péter is megesküdött tegnap a CNN-en, hogy bevándorláspárti álláspontot fog képviselni