in ,

Az ellenzék mindent lebontana, amit a kormány felépített

A kormányszóvivő szerint az ellenzék nemcsak a kerítést, de minden mást is lebontana, amit a kormány az elmúlt nyolc évben felépített

Kovács Zoltán a Demokrata című hetilap szerdán megjelent számában arról beszélt, hogy 2010-ben a jelenlegi kormány csődöt örökölt, és az Európai Unió, az IMF és a Világbank próbálták előírni, merre haladjon az ország. A kormány azonban más utat választott, és a károk felszámolása után elkezdte az építkezést, amelynek még nincs vége.

Az eltelt idő alatt a magyar modellről bebizonyosodott, hogy működőképes, nem lehet azonban nagy lépésekkel átugrani a problémákat, ahogy azt az ellenzék sugallja. Szisztematikus lépésekkel lehet fokról fokra eredményeket elérni – emelte ki.

Úgy fogalmazott, „a választás tétje nem csak az, hogy az ellenzék lebontaná a kerítést”, mert az ellenzék mindent lebontana, amit a kormány az elmúlt nyolc évben felépített.

A kormányszóvivő azt mondta, Magyarország súlya a népességéhez és a méretéhez képest jelentősen megnőtt az elmúlt években, nemcsak a migrációra adott válaszok és a „Soros-gépezet működéséről leplet lerántó nyilatkozatok”, hanem a gazdaságpolitikában elért eredmények miatt is.

A gazdasági növekedést, a munkanélküliség csökkenését vagy a családtámogatás eredményeit nem lehet vitatni. Közben pedig Magyarország nincs egyedül, a visegrádi négyek támogatása is segít abban, hogy a magyar politika mondanivalója és tartalma fajsúlyosabb legyen – hangsúlyozta Kovács Zoltán.

Mindeközben összehangolt támadás zajlik az ország ellen, a kormánynak „ideológiailag vezérelt” ellenséges közegben kell tevékenykednie, a világsajtóban Magyarországról megjelent cikkek témái pedig egybecsengenek az ellenzék által felkapott témákkal és azok időzítésével – tette hozzá.

Kitért arra is, hogy Magyarország azért vesz részt az ENSZ menekültügyi csomagjáról szóló tárgyalássorozatban, hogy képviselni tudja a magyarok és szövetségesei érdekét.     A csomag egyik legfőbb veszélye, hogy elmossa a határokat a menekültek és a migránsok jogi értelmezése között, és „kevert népességű bevándorlóországok” képét rajzolja fel.  Magyarország azonban a nemzeti szuverenitásból, a nemzeti érdekből indul ki, és azt mondja, Európának és Magyarországnak meg kell maradnia európainak és magyarnak – jelentette ki.

Kovács Zoltán a migráció kezeléséről szóló magyar javaslatról azt mondta, Magyarország szerint a dublini rendszer megreformálásának nem a következményekből kell kiindulnia, tehát nem abból, hogy ha már bejöttek a migránsok, akkor kötelező kvóta alapján osszák szét őket, hanem meg kell akadályozni a belépést.

A „Stop Soros” törvénycsomag is ezt a célt szolgálja – fűzte hozzá.

(MTI)

(forrás:www.kormany.hu)

Konzum-koalíció

SVÉD VÉG – Spöttle: Elnéptelenedő svéd városok kerülnek a bevándorlóbandák kezére