in

Az éjszakai élet rettegett figuráját küldték volna Pintér Sándor lejáratására

Budapest, 2014. június 4. Pintér Sándor belügyminiszter-jelölt beszél kinevezés elõtti meghallgatásán az Országgyûlés honvédelmi és rendészeti bizottságának, valamint a nemzetbiztonsági bizottságának együttes ülésén a Képviselõi Irodaházban 2014. június 4-én. MTI Fotó: Kovács Attila
A Pestisrácok.hu információi szerint az éjszakai élet rettegett nehézfiúját, a Lakatos Csaba ügetőhajtó elleni merényletkísérlet vádlottját, Tanyi Györgyöt akarta a Pintér Sándor belügyminiszterrel kapcsolatos információkkal külföldre küldeni a nemrég őrizetbe vett Jakubinyi Róbert. Tanyinak egy külföldi sajtótájékoztatón, egy betanult szöveggel is le kellett volna járatnia a magyar belügyért. Úgy tudjuk, a hatóságok nem gondolják, hogy ez az Egymásért-ügy főszereplőjének magánakciója lenne, ezért vizsgálják, hogy kik azok az egykori magyar titkosszolgák, vagy külföldi szolgálatok, akiknek ez az akció érdekükben állhatott.

Ahogy arról portálunk csütörtök reggel beszámolt, a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai két nappal ezelőtt őrizetbe vették Jakubinyi Róbertet. Azzal gyanúsítják, hogy korábban egy ügyvédet próbált meg rábírni arra, hogy a házi őrizetben lévő védencét szökésre beszélje rá, és Pintér Sándor belügyminiszterrel kapcsolatos dokumentumokat vigyen külföldre. A védő a kérést visszautasította, ezért őt a korábban kiváló titkosszolgálati és politikai kapcsolatokkal rendelkező férfi megfenyegette. Az ügyvéd a fenyegetés hatására sem tett ígéretet ügyfele befolyásolására, ezért Jakubinyi több millió forintot ajánlott a fogolyszökésért és a dokumentumok kiszállításáért.  Jakubinyi ellen – a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján – közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és vesztegetés bírósági vagy hivatalos eljárásban bűncselekménye miatt indítottak nyomozást.

Tanyi György nem is sejtette, hogy milyen lejáratásban akarták őt felhasználni. Fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

A HÍRHEDT NEHÉZFIÚT KÜLDTE VOLNA A BELÜGYMINISZTER ELLEN JAKUBINYI

A Pestisrácok.hu úgy értesült, hogy Jakubinyi az éjszakai élet rettegett figuráját, Tanyi Györgyöt akarta a Pintér Sándor belügyminiszterrel kapcsolatos információkkal külföldre küldeni.  Tanyi azért áll bíróság előtt és van házi őrizetben, mert több mint húsz évvel ezelőtt a budapesti  Kerepesi úti ügetőn társaival a vád szerint meg akarták ölni Prisztás József volt üzlettársát, Lakatos Csaba ügetőhajtót. Tanyi az eljárás során kikérte magának a vádakat és felháborodott, hogy ilyen cselekményben egyáltalán felmerült a neve.  Úgy tudjuk, Jakubinyi úgy férkőzött a hírhedt nehézfiú ügyvédjének közelébe, hogy valamilyen jogi problémával jelentkezett a védőnél, majd rátért a lényegre: arra kérte, hogy ügyfele tanuljon be valamilyen lejárató szöveget, – amit lehetséges, hogy a kreált dokumentumokkal együtt – egy nemzetközi sajtótájékoztatón tálalt volna. Mivel az ügyvéd erre azonnal nemet mondott, Jakubinyi halálosan megfenyegette, majd milliós összeget ígért a segítségért. A készülő akcióról Tanyi semmit nem tudott. Információink szerint a hatóságok nem gondolják, hogy ez Jakubinyi magánakciója lenne, ezért vizsgálják, hogy kik azok az egykori magyar titkosszolgák, vagy külföldi szolgálatok, akiknek ez az akció érdekükben állhatott. 

TITKOSSZOLGÁLATI VEZETŐKET FIZETHETETT LE

Korábban azt is megírtuk, Jakubinyi nem mindennapi figura, jelenleg is több büntetőügy érintettje, A múlt évben például felbujtóként elkövetett csempészés, sikkasztás és adócsalás miatt  emelt vádat ellene a Fővárosi Főügyészség. Az ügy szálai az Egymásért alapítványig vezethetők vissza: a vád szerint az alapítvány – melynek megalapítását Nagy Lajos, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) 2006-ban elhunyt első elnöke kezdeményezte – számára egy magáncég 2005-ben és 2006-ban adófizetés nélkül hozott Ázsiából az országba milliárdos értékű vámárut, többtonnányi élelmiszert arra hivatkozva, hogy adomány, ám azok a nagy áruházláncok polcaira került. Így csaknem másfél milliárdnyi adót nem fizettek be az államkasszába. Később feltáró vallomásokból kiderült, hogy az egykori közhasznú szervezet a Gyurcsány-kormány legmagasabb rangú titkosszolgáinak a kifizetőhelyeként működött évekig, de az alapítvány – szintén a titkosszolgálatoknál aktívan dolgozó –tisztségviselői sem jártak rosszul. Cserébe a hatóságok vezetői elsimították Jakubinyi büntetőügyeit. Emiatt jelenleg bíróság előtt áll, több volt titkosszolgálati vezetővel együtt.

Nem tudni, kik álltak Jakubinyi György lejárató akciója mögött. Fotó: rtl.hu

ORBÁNRÓL IS GYŰJTÖTT INFORMÁCIÓKAT?

Úgy tudjuk, Jakubinyi a politikai kapcsolatok terén nem válogatott, a Fideszben és az MSZP-ben is meg voltak az összeköttetései, igaz, forrásaink szerint köztudott volt róla, hogy számára a szocialista kormányok „klímája” volt inkább kedvezőbb.  Értesüléseink szerint Jakubinyi jó viszonyt ápolt az MSZP egykori nagy hatalmú pártpénztárnokával, Puch Lászlóval, valamint a Gyurcsány-kormány volt pénzügyminiszterével, Veres Jánossal is. A 2010-es választások előtt például vélt vagy valós terhelő információkat adott át egyik szocialista kapcsolatának egy közismert, befolyásos fideszes politikusról, hogy ezzel segítse az MSZP-t a választások előtt. De információink szerint próbálkozott Schmitt Pál és Orbán Viktor ellen is adatokat gyűjteni. Azt próbálta megtudni, hogy a miniszterelnök még külföldi tanulmányai idején jelentett-e a szolgálatoknak. Fontos kiemelni, hogy informátorunk szerint Jakubinyi élen járt az álhírek gyártásában, a kreált információk tálalásával, így azt sem tudni, hogy ez az akció egyáltalán megtörtént.

Vezető kép: orientpress.hu

forrás: pestisracok.hu

Válaszféle Kiss Tibornak II.

Wildersnek nem sikerült