in , ,

Az Átlátszó tulajdonosa és Karácsony embere is köthető guruló dollárokhoz

Sepsi Tibor neve ismerősen csenghet azok számára, akik figyelemmel kísérték az elmúlt években a külföldről finanszírozott „civilek” magyarországi tevékenységét

Sepsi Tibor neve ismerősen csenghet azok számára, akik figyelemmel kísérték az elmúlt években a külföldről finanszírozott „civilek” magyarországi tevékenységét. Az érintett az Átlátszó.hu oknyomozó portál jogásza és újságírója, továbbá a portál kiadójának, az Átlátszó.hu Közhasznú Nonprofit Kft.-nek is résztulajdonosa. A portál hazai partnereinek listáján szerepel a TASZ és Magyar Helsinki Bizottság, valamint a Transparency International Magyarország. Ebből kifolyólag nem meglepő, hogy az Átlátszó csak a 2021-es évben több mint 17 millió forint támogatást használhatott fel a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítványok jóvoltából – olvasható a Tűzfalcsoport cikkében.

 

 

 

 

 

 

 

A Tűzfalcsoport annak is utánajárt, hogy Sepsi korábban az ugyancsak Átlátszó-közeli Gáli Csabával, valamint a Bajnai Gordon és Karácsony Gergely bizalmasának számító, a Városháza-botrány kapcsán is megismert Tordai Csabával közösen egy új alkotmánytervezetet készített elő, amely többek között korlátozhatná a köztársasági elnök jogköreit és liberalizálhatná a büntető igazságszolgáltatást.

 

 

 

Sepsi emellett szakértőként jelent meg abban a Tordai Csaba vezetésével működő Tiszta Választásokért Alapítványban, amely a Bajnai Gordon által meghirdetett „20K – Húszezer ember az ország tízezer pontján egy teljes napon át” nevű baloldali aktivistatoborzó kezdeményezés oldalának üzemeltetéséért felelt, és amely szervezetet az ellenzéki pártok pártalapítványai is támogatták – írja a Tűzfalcsoport.

 

 

 

 

 

 

A Tiszta Választásokért Alapítványban megtaláljuk Tordai és Sepsi mellett Mécs Imrét (az SZDSZ-es Mécs Imre fia), aki korábban a Momentum Egyesület elnökségi tagjaként került reflektorfénybe. Továbbá szintén tag Gönczi Gergely, a Nemzeti Választási Bizottság momentumos delegáltja, megbízott tagja is.

(magyarnemzet.hu)

 

Nemzetbiztonsági kockázatot is jelenthet az Átlátszó.hu

Az atlatszo.hu szerkesztőségének küldjük ezt a dalt, szeretettel – videó