in ,

Apáti Bence – Momentumos Grincs

Egy bizonyos Theodor Seuss Geisel nevű német származású író vetette papírra 1957-ben Grincs történetet

Egy bizonyos Theodor Seuss Geisel nevű német származású író vetette papírra 1957-ben Grincs történetet. Grincs egy randa, sértődékeny csúcsos fejű, és nagy lábú figura, aki mindezen furcsaságai mellett, még két számmal kisebb szívvel is született, ezért válik érthetővé, miért akarja tönkretenni Aprófalva lakóinak karácsonyát. A történet szerint a gonosz és majdnem szívtelen teremtmény karácsony előtt, egy félresikerült ajándékozási incidens következtében dönt úgy, hogy eltünteti a kis falu összes karácsonyfáját, ajándékát, meg úgy általában mindent, ami a keze ügyébe akad, ami kicsit is a karácsonyra emlékezteti. Lévén, hogy gyerekmeséről van szó, a történet vége természetesen hepiend, minden megoldódik, a karácsony megmenekül, mindenki elégedett.

Ez a kis mesebeli lény jutott rögtön eszembe, mikor megláttam Fekete Győr András a Facebookra feltöltött karácsonyi videóját.

A Momentum elnöke egy rövid, pár perces videóban ad tanácsokat arra vonatkozóan, hogy hívei milyen módszerekkel tudják a leghatékonyabban tönkretenni szüleik és rokonaik karácsonyát.

András egy roppant bölcs és toleráns ember, ezért azt még megérti, hogy pártja szimpatizánsainak rokonai között még vannak idősebb, megtévesztett, a múltszázadi  Fideszre szavazók is, de azt már nem tartja szerencsésnek, ha ezen az áldatlan állapoton nem akar egy igazi, vakítóan csillogó szempárral rendelkező, tettre kész Momentumos változtatni.

Ezért hasznos, ünnepi parancsokkal látja el fiatal nézőit.

Fegyőr azt javasolja, hogy már hazafele gondolják át, miket fognak mondani szüleiknek, nagyszüleiknek a halászlé vagy a töltött káposzta felett az ünnepi asztalnál.

Szerinte Magyarország legnagyobb sorstragédiája az elvándorlás, ezért ezt a témát javasolja előhozni legelőször, hisz mivel is lehetne jobban felbosszantani jobban egy agymosott, kandeláber érett szépkorút, mint amikor a megterített asztalnál a szemébe vágjuk, hogy a szomszéd Gézuka, Ubulkával együtt elutazott Birminghambe Gyrost sütni.

Ez amúgy az ellenzéki sajtó szerint is fontos téma, nagyjából két éve még az Index is heti két videóriportban marketingelte azokat a bátor, és semmitől sem félő fiatalokat, akiknek elegük lett az orbáni diktatúrából, a mucsai viszonyokból, a Schilling Árpád nélküli színházi világból és a folyton folyvást betiltott sajtóból, meg abból, hogy nincsenek gendersemleges klotyók. Ezek a vakmerő fiatalok aztán dacosan, egytől egyig bele is mondták a nincsmásikindex nincsmásikújságírójának nincsmásikkamerájába, – hadd tudja meg az egész világ ,hogy nem hajlandóak olyan országban élni, ahol a fasizmussal titkos szerelmi viszonyt ápoló hatalom nem támogatja kellő mértékében azokat a független alkotókat akik a seggükkel festenek, és felszigszalagozott banánokat állítanak ki különböző galériákban. Különben is oktatásegészségügykisvasút-mészároslőrincz, valamint szegény menekültek, hát emberek vagyunk, micsoda középkori dolog kétségbe vonni egy ősz hajú, szakállas afgán azon állítását, hogy kísérő nélküli fiatalkorú agysebész.

Ezek a  Londonba mosogató, pincérkedő, vagy rendszergazdáskodó fiatalok lettek a kampányban az ellenzék nehéztüzérsége, dacára például annak, hogy a térségből tőlünk vándoroltak ki a legkevesebben, és hogy hozzánk jöttek vissza a legtöbben.

Mert a csak az Indexet 444-et meg HVG-t olvasók számára ugyan jó érvnek tűnhet a diktatúra megdöntésére, hogy Budapesten megfizethetetlenül magasak a lakhatási költségek, és alacsonyak a bérek, de ma már egy közepesen szorgalmas pincér vagy szakács  simán megkeresi a havi fél millát, de a pénztárgép mögötti tevékenykedésért is hasonló fizetéseket lehet kapni, azt pedig  senki ne gondolja, hogy London belvárosában nem kerül legalább négyszer annyiba egy kisebb luk bérleti ára, mint az Andrássy úton.

Bezzegromániából például milliók mentek el, de a lengyelek is sokkal nagyobb számban képviseltetik magukat ebben a kivándorlás nevű kelet-európai versenyben. Oda se neki, megszoktuk már, hogy bár mi vagyunk ledemagógozva, és lepopulistázva mégis az ellenzékért kampányoló függetlenobjektiv sajtó és az ellenzéki politikusok produkálják a legdurvább a Münchausen szindrómás tüneteket.

Fegyőr később olyan utasításokat is kioszt, hogy miután hívei  a karácsonyi menüt, vacsora után hekkeljék még meg szüleik számítógépét.

Például  az Origot száműzzék a kezdőlapról, és programozzák át a tévéjüket. Rakják mondjuk a 140-edik helyre a TV2-t az M1-et pedig a 160-ra.

Az egyelőre nem hangzik el Fegyőr ünnepi videójában, hogy fiatal jakobinusai készítsenek jelentéseket is szüleikről, hogy aztán később, egy esetlegesen megnyert választás után, a legmakacsabb fideszes hozzátartozóikat a megszerzett bizonyítékok alapján átnevelő táborokba tudja küldetni, és a kormánypárti szerkesztőségek felgyújtására vonatkozó utasításokat  sem hallhattunk, de ami késik, az nem múlik, Fegyőr egész jól halad valami olyan felé, amit már többször is láthattunk a történelem folyamán.

Én mindenesetre áldott, békés karácsonyt kívánok minden kedvenc olvasómnak! Ne hagyják, hogy a Momentumos Grincsek tönkretegyék ezt a gyönyörű ünnepet!

 

(Apáti Bence, hirtv.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

„4 millió éhező országa” – Teltházzal üzemelnek a szállodák országszerte

Kukorelly Endre Lovas Istvánról: „Lóf*sz.” – Nyílt levél a Hír Tv vezetésének