in ,

Apáti Bence kiakadt: a parlamentben hatan képviselhetnek egy nullaszázalékos pártot

Most, hogy az ellenzéket valósággal sokkoló gigantikus vereség utórengései némileg kezdenek lecsillapodni, eljött az ideje, hogy a ballib oldal egyik legrosszindulatúbb, legaljasabb pártjánál megnézzük, mi a helyzet.

Most, hogy az ellenzéket valósággal sokkoló gigantikus vereség utórengései némileg kezdenek lecsillapodni, eljött az ideje, hogy a ballib oldal egyik legrosszindulatúbb, legaljasabb pártjánál megnézzük, mi a helyzet. A Párbeszéd néven vigéckedő, nulla társadalmi támogatottságú képződményről van szó.

A képződmény szót bátran használom, egy hangyányit kevésbé rettegek amiatt, hogy a bíróság egyik hatékonyan érzékenyített tagja elítélne a megbocsáthatatlan gondolatbűnözésről értesülvén, hiszen az egyik harcos-híres színészpolitikusunk is úgy mondhatta egy alkalommal, hogy Kocsis Máté-szerű képződmény, hogy utána egyetlen haja szála sem görbült meg.

De elkanyarodtunk.

A 2018-as fiaskó után az ellenzék úgy döntött, hogy ha jól összefognak, egymásba, illetve Gyurcsány karjába kapaszkodnak és közös listát állítanak, akkor megsemmisítő vereséget fognak mérni a diktatúrára. Amellyel kapcsolatban amúgy még nem született egyhangú döntés abban a tekintetben, hogy például miként lehetséges egy diktatúrát országgyűlési választásokon megdönteni, hovatovább kétharmados arányú győzelmet aratni felette. Merthogy április harmadika előtt ilyen fogadkozásokkal is igen gyakran lehetett találkozni.

Nem érdekes.

Lényeg a lényeg, hogy 2022-ben már az összefogás nevű csodafegyvert alkalmazták, aminek az eredményét mindenki ismeri; a Fidesz–KDNP-pártszövetség minden eddigi szavazatnál többet kapott, több mint hárommillió magyar adta le rájuk a voksukat. A kormányváltás(ka) tehát nem jött be, azonban a választási rendszer meghekkelése miatt a nullaszázalékos Párbeszéd mégis 6, azaz hat (!) parlamenti helyet tudhat a magáénak. Eredetileg hét lett volna, csak aztán Márki-Zay Péter két enyhébb lefolyású idegösszeomlás között úgy határozott, hogy mégsem fog beülni a parlamentbe, inkább Hódmezővásárhelyen folytatja az ámokfutását, és az ő mandátumát hosszabb marakodást követően egy tök ismeretlen jobbikos politikus, bizonyos Végh Noémi kapta meg.

A pálya tehát tényleg lejtett, csak nem a kormány, hanem az ellenzék javára. Ezt kéretik jól észbe vésni!

De Tordai Bence és Szabó Tímea, tehát az országgyűlés két legaljasabb, legagresszívabb és leghangosabban ordibáló képviselőjének színvonaltalan és primitív parlamenti akcióit továbbra is kénytelenek leszünk figyelemmel követni. Amelyek a pesti buborékban akár több ezer lájkot is hozhatnak, de ezen felül szinte semmilyen politikai hasznuk nincs, lám, a Párbeszéd be sem került volna a parlamentbe, ha nem csimpaszkodik az erősebb gazdatestekbe, és hát ahogy azt említettem, a visítva, toporzékolva előadott inkább szánalmas, mint bátor produktumuk inkább elidegenítették a szavazókat. Azonban a különböző alkuknak és praktikáknak köszönhetően Szabó és Tordai és másik négy párbeszédes politikus további négy éven át harcolhat a gaz és kegyetlen diktatúra ellen. Milliókért.

Ugyanis, ha és amennyiben pártelnök és frakcióvezető válik belőlük, illetve még megkaparintanak pár bizottsági helyet is, akkor bőven kétmillió fölött fognak keresni, ekkora összegekkel lesznek minden áldott hónapban gazdagabbak.

Pedig mint önálló párt, a kutya nem szavazott rájuk.

 

(Apáti Bence, magyarnemzet.hu)

 

 

Add tovább!

Budapesti autós lázadás: ellehetetleníti az életet a rakpart végleges lezárása

Minél előbb fel kell szabadítani Budapestet Kamu Geri rémuralma alól! Lefagyhatna már a vigyor a pofájáról!