in ,

Apáti Bence: “Karácsony, ne nyafogj tovább, inkább dolgozz!”

Karácsony Gergely szeret facebookozni

Karácsony Gergely szeret facebookozni, szereti Zuckerberg úr közösségi platformján közzétenni nagyívűbbnél nagyívűbb gondolatait, ötleteit, mostanában pedig inkább nyavalygá­sait. (De erről kicsit később.) Ezt a tevékenységét meg úgy általában véve minden mondatát, mozdulatát, minden apró rezzenését leplezetlen szimpátiával szokta fogadni és szemlélni az ellenzéki sajtó.

Hiszen Karácsony úr nemcsak fess, magas és jóképű, de halad, mit halad, csak úgy száguld, röpül a korral, érti és használja a közösségi médiát, hallja az új, modern idők szavát. Valóságos példakép, egy haladó államférfi a főpolgármester úr, akinek minden, a Facebookon közzétett szava arany. Vagy gyémánt. Persze ha Orbán Viktor két kormányülés között a Facebookon szeretné tájékoztatni a magyar embereket a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről, az nem is lehet más, mint nettó lájkvadászat, mi több, felelőtlenség és a legsötétebb vészkorszakot idéző aljasság és becstelenség.

Ha pedig a Facebook nem bírja a terhelést, arról is maga a patás ördög, Magyarország miniszterelnöke tehet, nem pedig a közösségi platform, esetleg Zuckerberg. Orbán ezért szégyellje magát, valamint azonnal mondjon le és adja át a kormányzást a mindenre alkalmas és mindenhez értő Karácsony Gergelynek, aki majd fiatalosan, progresszívan, a Facebook által közvetített videókban köszönthetné felszabadított, boldog és liberális szavazóit. Legalábbis az ellenzéknek kampányoló újságírók szerint.

Amióta Karácsony Gergelyt Budapest főpolgármesterévé választották, azonkívül, hogy napi négy posztban a kormányt kritizálja, semmit sem csinál. Mármint tényleg semmit. Pedig ígért sok mindent. Például melegbárt a Városháza alagsorába – hogy ez még nem valósult meg, talán nem is akkora baj –, ingyenes tömegközlekedést a tanulóknak, amiből egyelőre semmi nem lett. Csak hisztizik, nyafog, panaszkodik, a kormányra mutogat és pénzt kunyerál.

Pénzt, még több pénzt. Sokkal több pénzt. Hiszen neki annyi pénz nem elég, amennyiből Tarlós István vezette a várost. Neki az kevés. Ami egyébként nem csoda, mert pél­dául Zuglóban, ahol október 13-ig polgármesterként dolgozott (na jó, hogy dolgozott, az azért elég nagy túlzás), feketén-fehéren vagy színesben, tulajdonképpen mindenhogy, mindenféle szögből láttuk, hogy mit ért el. Semmit. Aki figyelemmel követte zuglói semmittevését, az nem is számított semmi jóra.

Tehát Karácsony most is kesereg, nyavalyog, hivatásos siratóasszonyokat megszégyenítő módon jajgat és egyvégtében csak másra, azaz a kormányra mutogat. Pedig akár el is kezdhetne cselekedni, intézkedni, önkormányozni, összecsaphatná a bokáit, kihúzhatná magát, és nekiállhatna végre felelős politikusként, urambocsá! férfiként viselkedni, ahogy ez most, ebben a rendkívüli helyzetben minden vezetőtől elvárható. Különösen az olyan politikusoktól, akik egy kétmilliós nagyvárost vezetnek.

Na jó, ne legyünk igazságtalanok, egy intézkedést azért sikerült bevezettetnie. A BKV járatain megszüntette az első ajtós felszállást. (Jár a taps.) Ami, lássuk be, a képességeihez képest tényleg hatalmas teljesítmény. Mondjuk lehetne még mit csinálni. De közel sem azt, amit ő csinál: egész nap csak az egészségügyet szidja, mert szerinte az ezer sebből vérző hazai egészségügy nem képes megbirkózni a koronavírus okozta helyzettel. Csakhogy a hivatalos szervek, hatóságok, mi több, az ágazatban dolgozó orvosok, ápolók és mentősök hatalmas teljesítménye nap mint nap cáfolja Karácsony olcsó jajveszékelését. A magyar egészségügy bírja a nyomást, a lehetőségekhez képest felkészült a rendkívüli helyzetre, és Karácsony mutasson nekem csak egyetlen orvost, ápolót vagy mentőst, aki leállt, és munka helyett inkább elkezdett panaszkodni! Én legalábbis nem emlékszem ilyen esetre.

Karácsony másik nagy adóssága (lenne) azokon segíteni, akik most a közösségi közlekedést joggal hanyagolják, és gépkocsival szeretnék megközelíteni a munkahelyeiket. Az valódi segítség lenne, nem pedig látszatintézkedés. Ha nem sarcolná továbbra is az autóval munkába járókat. Erre a felvetésre ezt tudta mondani Karácsony: „Ha ingyenessé tennénk a parkolást, akkor még nagyobb káosz alakulna ki. A parkolás ingyenessége most csak hozzájárul a bajokhoz. Arra kérünk mindenkit, hogy fogadják el, hogy ezt most nem tudjuk biztosítani.”

Tehát káosz alakulna ki. Roppant érdekes következtetés. Most éppen azok viszik a hátukon az ország gazdaságát, akiknek még nem szűnt meg a munkájuk, akik még tudnak dolgozni. Tehát egyrészt nagyon fontosak, másrészt kevesen vannak. És napról napra egyre kevesebben lesznek. A parkolódíj egyik legfontosabb funkciója, hogy kevesebb autó legyen a nagy forgalmú területeken. Ha most valaki kinéz az ablakon, azt láthatja, hogy nincsenek közlekedési dugók, néhány autó van csak az utcákon, alig van forgalom. Tehát a parkolódíj elvesztette azt a funkcióját, amire kitalálták.

Jelenleg adóként, egy nagyon drága adóként működik. Amit Gergőnk nem hajlandó átmeneti jelleggel megszüntetni. Mert neki kell a pénz. És az igazság kimondása helyett valamiféle káoszról hazudozik. Pedig akár elkezdhetne dolgozni is, ugyanis már sok hónapja Budapest első embere, nem pedig egy nyafogó, pályán kívüli civil, aki nem tudja, hol van, de bekiabálni, másokat hibáztatni, visszafelé mutogatni azt nagyon tud.

(Apáti Bence, magyarnemzet.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Bréking! Meghalt két idős koronavírussal fertőzött beteg

Operatív törzs: “A fiatalok ne bulizzanak, a külföldről érkezők önkéntesen különítsék el magukat, a munkavállalók a home office-t alkalmazzák, a nyugdíjasok pedig maradjanak otthon!”