in ,

Apáti Bence 10 pontos észrevétele: az Economistban Karácsony Gergely már átvágta a déli határzárat

Kíváncsian várjuk, hogy Karácsony mit is gondol valójában.

Karácsony Gergely elhíresült interjújáról már sok szó esett, a haladó, tehát jó, tehát szép, tehát virágillatú body shamingtől (a fizikai megjelenés kigúnyolásától) volt hangos az elmúlt hét összes sajtóorgánuma, amit aztán ki-ki vérmérséklete szerint kommentált is.

A kormányoldal értetlenségét fejezte ki, hiszen eddig itt a jobboldalon úgy tudtuk, a balliberális kollégák és politikusok legalábbis egészen vasárnap délutánig azt mondták, hogy a testszégyenítés csúnya dolog, olyan, amihez csak a hozzánk hasonló gyűlölködő és korlátolt fasiszták szoktak fordulni, a fejlett Nyugat és a liberalizmus viszont már meghaladta az ebbe a kategóriába sorolandó gúnyolódásokat.

A baloldalon pedig üzembiztos hallgatás, cipőnézegetés, cinkos kuncogás, esetleg a nem rád, hanem érted haragszom, hiszen szeretlek típusú fejcsóválás volt tapasztalható.

Azonban eddig elsiklottunk egy amúgy nagyon fontos részlet felett. Hiba volt, de mentségünkre szóljon, hogy a liberális Karácsony kövérezése legalább olyan megdöbbentő és sokkoló volt, mint amikor kiderült, hogy a szerencsi időközin a tetves zsidózó Bíró Lászlót fogják támogatni az ellenzéki pártok és a beléjük szerelmes függetlenül objektív újságírók.

Az Economistban megjelenő interjúhoz tartozott egy amolyan karikatúra is, amin a mi drága főpolgármesterünk volt látható, aki miután átvágott egy műszaki határzárhoz kísértetiesen hasonló szerkezetet, egy hatalmas talapzatot kezdett légkalapács segítségével lebontani. A talapzaton egy különösen csúnyán és gonoszul megrajzolt Orbán Viktor ijedezett.

Fotó: The Economist

Attól most inkább tekintsünk el, hogy a kétkezi munkától saját bevallása szerint is idegenkedő, a magasságát valós politikai teljesítménynek gondoló, idegen nyelveket viszont nem beszélő, szociológus végzettségű Karácsonytól ez a művelet egy B kategóriás sci-fiben lenne csak elképzelhető.

Koncentráljunk inkább erre az átvágott szögesdrótra! A szimbólum egyértelmű, azt hiszem, felesleges magyarázni; a hős demokrata, az ellenzék haladó vezetője azonnal lebontaná a hazánkat védő kerítést, ha és amennyiben megnyerné a választást.

A karikatúra miatt a főpolgármester egyelőre nem tiltakozott, még az is lehet, hogy ő javasolta, hogy ekképpen jelenjen meg a fejlett Nyugat egyik fontos lapjában. Hiszen arrafelé ez az elvárás, odaát ugyanis úgy gondolják, hogy egy tisztességes politikusnak nem is lehet más az első dolga, minthogy lebontsa a fasizmus eme csúcsjelképét. Kíváncsian várjuk, hogy Karácsony mit is gondol valójában, hogy igazából mit a terve a déli határzárral. Megtartaná-e vagy lebontaná?

Mert biztosan kényelmes az a fajta kettős beszéd, amikor Nyugaton eljátssza a haladó demokratát, aki félelmet nem ismerve esik neki a kerítésnek, idehaza meg – ismerve a magyarok véleményét – tiszta erőből sumákol a témával kapcsolatban, de azért itt lenne az ideje, hogy végre színt valljon, és ha mondjuk nem ért egyet az átvágott kerítést mutató rajzzal, akkor haladéktalanul kifejezze a tiltakozását a lapnál a megtévesztő ábrázolás miatt.

Vajon ez fog történni?

(Apáti Bence, magyarnemzet.hu)

>Oszd meg a barátaiddal is!

Rejszolós Gréczy: a külhoni magyarokról gondoskodjon csak Románia meg Szlovákia – Videó

Pilhál: az ország legbutább kisfiúja matricázik és hazudik