in ,

Pilhál: az ország legbutább kisfiúja matricázik és hazudik

Matricákat ragasztott ki a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest-szállókra Fekete-Győr András és néhány komája.

Matricákat ragasztott ki a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest-szállókra Fekete-Győr András és néhány komája. Így akarták fölhívni kedves mindnyájunk figyelmét arra, hogy ezek „közpénzzel kitömött Orbán-hotelek”, ezért senki ne háljon náluk. Ezen „logika” alapján a Momentum Mozgalom (MoMo) is közpénzzel van kitömve, ezért senki ne háljon… akarom mondani hallgasson rájuk. Amúgy tényleg ne, mert hazudnak. A pofátlanság csúcsa, hogy a baloldal egyáltalán meg mer szólalni az általuk évtizedek alatt kifosztott, széthordott nemzeti üdülővagyon kapcsán.

 

A hétvégén elkezdtek megnyitni a Mészáros-birodalomhoz tartozó Hunguest hotelek, amelyeket nemrég 18 milliárd forintnyi közpénzzel tömött ki Orbán Viktor, miközben a teljes magyar turisztikai és vendéglátóipari szektor a csőd szélén áll. Országszerte táblákat ragasztottunk a Mészáros Lőrinc nevén lévő szállodákra, hogy felhívjuk a figyelmet: ezeket a szállodákat bojkottálni kell, helyettük pedig az állam által nem támogatott, tisztességes magyar vállalkozókat kell választani!”

– hadarta el egy levegővétellel a közpénzből fönntartott MoMo közpénzből kitartott elnöke, majd a közpénzből legyártott matricácskáját fölragasztotta a mögötte elterülő szálloda ajtajára. Ezután sietve távozott a tett helyszínéről, egyik biztonsági őr sem kapartatta le vele a feliratot. Tipikus diktatúra, na.

 

  • Két rövid mondat, tele hülyeséggel, csúsztatással, becstelen hazugsággal. Szálazzuk szét őket!

Orbán Viktor nem tömte ki egyik Hunguest-szállót sem. Sőt, kitömés sem történt – már amennyiben kitömés alatt egy egyszeri, haveri alapú, feltétel nélküli, vissza nem térítendő adományt értünk. Andrásunk ugyanis így értette (feltéve, ha az ő esetében beszélhetünk egyáltalán „megértésről”, értelemről). A Magyar Turisztikai Ügynökség 2017 óta folyamatosan hirdet meg szálláshelyfejlesztési pályázatokat a Kisfaludy-programban, amelyen Magyarország legnagyobb szállodavállalata, a Hunguest 2019 végén indult el és nyert mindösszesen 17-18 milliárd forintot. Ez az összeg a teljes, 300 milliárdos programnak mindössze hat százalékát teszi ki. Ám ezt nem dőzsölésre kapták, hanem arra, hogy felújítsák tizennégy hazai szállodájukat. Az így elköltött pénzek csaknem fele adók, járulékok formájában szépen visszacsordogál az államkasszába.

 

Amúgy: ha a fejlesztési támogatást „kitömésnek” nevezzük, akkor a kormány elég sokakat kitöm mostanában, például sok százezer családot CSOK-kal, lakásfelújítási támogatással.

  • Fegyőr András azt merte állítani, hogy a kormány nem segít a bajba jutott vállalkozásoknak, a vendéglátóipar a csőd szélén áll. Természetesen hazudik, méghozzá rezzenéstelen arccal. (Ilyenkor miért nincs rákötve egy hazugságvizsgáló gépre?)

Ezzel szemben a valóság: a kormány számos programmal segít a járvány miatt bajba jutott vállalkozásoknak. Csak idén több mint nyolcvannégy milliárd forintot fizettek ki ágazati bértámogatásként hazai cégeknek. Eddig mintegy harmincezer, a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került vállalkozás kapott segítséget százhetvenhatezer munkavállalója megtartásához. Elsősorban a turizmus-vendéglátásban és a szabadidős szolgáltatásokban tevékenykedő vállalkozások igényelhetnek állami hozzájárulást a munkahelyek megőrzéséhez május végéig. Emellett tavaly március óta beruházásösztönzési támogatásra legalább 920 milliárd (!) forintot költött az Orbán-kormány. Ennek köszönhető, hogy miközben a világban 42 százalékkal csökkent, Magyarországon viszont 140 százalékkal nőtt a külföldi működőtőke beáramlása tavaly. És ennek köszönhető, hogy a legfrissebb foglalkoztatási adatok szerint Magyarországon több mint 4,6 millióan dolgoznak, a négyszázalékos munkanélküliségi ráta az egyik legalacsonyabb Európában. Márciusban 66 ezerrel nőtt a munkavállalók száma az előző hónaphoz képest, miközben folyamatosan emelkednek a keresetek.

  • Szó sincs tehát tömeges munkanélküliségről, világvégéről, csődről, miként azt Andrásunk delirálja. Akkor lenne az, ha Gyurcsány-Fegyőr-kormányunk lenne – na, akkor vethetnénk magunkra a kereszteket.

 

 

 

 

A POFÁTLANSÁG CSÚCSA

Ám az igazi arcátlanság, hogy éppen a Hunguest-szállók, vagyis az egykori nemzeti üdülővagyon kapcsán mer megszólalni egy balliberális politikus. A módszerváltás után a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) gondjaira bízott egykori SZOT-üdülővagyonból, összesen 365 ingatlanból 1997 végére 75, 2011-re pedig mindössze 25 maradt meg. Mindez elsősorban szocialista privatizőrök, címeres gazemberek műve. Az alapítvány az ingatlanok egy részét eladta, másik részét kiszervezte maga alól: üzemeltetésüket kft.-kre bízta. S tette mindezt olyan hozzáértéssel, hogy a központi költségvetésnek semmilyen haszna nem keletkezett az ingatlanok eladásából. A közvagyon szisztematikus, széthordása valósult meg, balliberális bűnözők közreműködésével.

  • 2011-ben a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) feljelentést tett hűtlen kezelés gyanújával az üdülési alapítvány 2005-2009 közötti működése miatt. Vizsgálatuk ugyanis föltárta: 2004-ben kilenc szállodát áron alul játszott át az akkor még Leisztinger-féle Hunguest Hotels Zrt. szállodaláncnak. A vagyonkezelő a kilenc ingatlant magában foglaló, nyolcmilliárd forint értékű üzletrészért mindössze négymilliárd forint értékű Hunguest Hotels-részvényt kapott, így a névérték kétszereséért jutott részvényekhez. Közben ugyanezen a napon 2,1 milliárd forint névértékű Hunguest Hotels-részvényét 4,2 milliárd helyett csupán névértéken adta el a Hunguest Hotels egyik fő társtulajdonosának, a baloldali milliárdos Leisztinger Tamás Arago Rt.-jének.

Az ügylet következtében az MNÜA vagyonkezelő cége még a szavazati jogát is elvesztette a Hunguest Hotels Zrt.-ben, s így áttételesen az alapítvány is. A Hunguest Hotels Zrt. a megszerzett szállodákból ötöt pedig rövid idő leforgása alatt tovább is értékesített, méghozzá 78 százalékos haszonnal, azaz 1,2 milliárd forinttal magasabb áron. A korábbi ÁSZ-jelentések szerint a szállodák állapotát tudatosan hagyták leromlani, rajtuk az értékesítésig szándékosan nem végeztek felújításokat. Ezért feltételezhető, hogy az üzletrészeket korábban a tényleges piaci érték alatt apportálták.

Mivel az ügyletet az alapítvány kuratóriuma is jóváhagyta, felvetődik az előző szocialista kormányok és a szakszervezetek által delegált kuratóriumi tagok felelőssége is. A tranzakció idején az MNÜA-t az a Karácsony Mihály vezette, aki a Gyurcsány-kormány idején a szocialista Kiss Péter kancelláriaminiszter tanácsadója volt. A nemzeti üdülővagyon széthordása, szocialista közeli kezekbe játszása ügyében korábban is folyt büntetőeljárás csalás gyanújával, ám az is ugyanúgy elhalt, mint a 2011-es Kehi-feljelentés után indult nyomozás…

Ezt, a baloldal által széthordott, lepusztított egykori nemzeti üdülővagyont (illetve ennek egy részét) vette meg 2016-ban Mészáros Lőrinc vállalkozása piaci áron Leisztingertől, és azóta több tízmilliárdos saját ráfordítással, kisebbrészt pedig állami fejlesztési támogatásokkal folyik a kicsinosítása, rendbe tétele. Ez fáj Fegyőr Andrisnak meg a többi, külföldről irányított diverzánsnak, olimpiagyilkos senkiházinak: hogy amit ők meg a cimboráik tönkretettek, az most újra csillog-villog.

  • De hát ugyanez megy nagyban is. Amikor a baloldal kormányoz: minden szétesik, lepusztul, nő az államadósság, a költségvetési hiány és a munkanélküliség, jönnek a megszorítások és az IMF-hitelek. Amikor a nemzeti oldal: akkor bármerre megy az ember az országban, toronydarukat, építkezéseket lát, s közben szárnyal a gazdaság, a büdzsé hiánya három százalék alatt, rekordalacsony a munkanélküliség még egy tomboló világjárvány közepén is.

Hát ezért nem érdekes, mit hazudozik és matricázgat össze-vissza Fegyőr Andris meg a többi. És ezért fontos, hogy jövőre a baloldal ne tehesse rá enyves kezét a kormányrúdra. Különben Magyarországnak befellegzett.

 

 

(Pilhál Tamás, pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Apáti Bence 10 pontos észrevétele: az Economistban Karácsony Gergely már átvágta a déli határzárat

Akcióban a Fidelitas! “Munkaruhát” vitt Jakab Péternek a Fidelitas – Videó