in

Amikor törött szárnyú hattyút ment a mindenszo.hu szerkesztősége – Balatoni kalandok Széplakon

Az ügy még nem oldódott meg

A szerkesztőségből egy kollegánk (vele mindig történik valami) ártatlanul fürödni ment a Balatonba, majd a vízre szállás előtt az út közepén egyszer csak arra lett figyelmes, hogy egy hattyú tollászkodik ott.  Hatalmas példány volt, és a közeledést fújással és fenyegető magatartással nyugtázta.  A szárnyát lógatta, szemmel láthatóan valami komoly baja lehetett: pl. eltört a szárnya. Többek már körbeállták. Egy órás telefonálgatás után a „NAGY ÁLLATMENTŐK” közül 1 méltóztatott reagálni, a többiek „el kell altatni, nem lehet megmenteni…” stb. volt a reakció. Egyedül a Somogy megyei rendőrkapitányság állt a vártán és kapcsolt össze minket egy állatmentő társasággal, akik csak másnap reggel (!) tudnak kijönni.

Siránkozik itt mindenki az állatmentés miatt, de amikor szükség lenne a segítségre, 10 -ből egy nem elutasító, de az sem jön ki azonnal, vagy nem tud. Nem tudjuk. Egyelőre betereltük egy közeli ház lakójának segítségével a kertbe, hogy éjjel egy kutya nehogy széttépje…itt tart az ügy, attól tartunk nem lesz sima menet.

Ha az állatorvos azt mondja, hogy el kell altatni, azt nem fogjuk engedni. Minden hozzáértő segítséget kommentben szívesen fogadunk, mert még mi sem tudjuk mi lesz a vége, de ezt a szépséges hattyút meg akarjuk menteni!

Reggel, ha megérkeznek a „szakértők”, okosabbak leszünk…

Tulipán lesz a neve, mert a Tulipán utcában találtuk.
Lehet majd kollegánk ideiglenesen befogadja, mert ha csonkolni kell a szárnyát (ilyet is mondtak ám telefonba, bizony! Anélkül, hogy megvizsgálta volna bárki), akkor ideiglenesen be kell fogadni, mígnem valaki egy kerti tóhoz be nem tudja fogadni véglegesen.

Mentsük meg Tulipánt!

A mindenszo.hu elszánt Csapata

 

u.i. (Tudjuk hogy veszélyes állat, nem szabad túl közel menni hozzá, harcias, hatalmas példány)

Szentesi Zöldi László szerint „Trianon elmúlt, engedjük el!” – A mindenszo.hu vitatkozna ezzel

HOPPÁ! – Amerikában is tüntettek Tommy Robinson szabadon bocsátásáért