in ,

Amikor Simicska mindenkit kib@szott az nem fájt a újságíró szövetségnek

No komment

2015. február 6-án Simicska Lajos, a Hír TV akkori tulajdonosa a követlezőket is mondta:

(…) most bemegyek a szerkesztőségbe, és mindenkit kibaszok.

Még egyszer mondom, mindenkit kibaszok. Szar helyzetbe hoztak, én is akkor olvastam a közleményüket, amikor maga. Nekem nem szólt senki.

Kirúgok minden orbánistát, aztán kinevezem a helyükre az én embereimet, akiket nem lehet megfélemlíteni meg lefizetni. Még egyszer mondom, mindenhol az én embereim fognak ülni.

Amíg én vagyok, minden van, folytatom a háborút, és mindenkit kibaszok.

Ne haragudjon, le kell tennem, mert éppen öltözködöm, megyek be a laphoz, és mindenkit kirúgok, mert hátba támadtak. (index, origo, pestisracok)

Van ugye a Magyar Újságírók Országos Szövetsége, amelynek ilyenkor fel kellene emelnie a szavát. A MÚOSZ 2015. február 6-án a következő közleményt adta ki.

Nem. Nem láthatatlanok a betűk, hanem éppen ennyit… Egy mondatot se. Igaz, hogy akkor még nem a  34 tag szavazatával megválasztott Hargitai Miklós vezette nyugdíjasotthont a szövetséget. Most viszont már ő, aki a Népszabadság munkatársa volt az utolsó napig, most meg a Népszavánál önti a betűt olvasók ezreire. Ugyanakkor most fontos volt megszólalnia a MÚOSZ-nak, amelynek a leglátványosabb munkája, hogy folyamatosan közleményeket ad ki, amelyben hivatásos aggódóként félti a sajtószabadságot.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) aggodalommal figyeli a Hír TV-nél zajló kormányzati hatalomátvételt, és az amiatt bekövetkező sorozatos elbocsátásokat. Nem vitatjuk el a médiatulajdonosok azon jogát, hogy szabadon dönthetik el, kikkel kívánnak dolgozni. Ugyanakkor az állampolgárok tájékozódási alapjogát súlyosan sértő gyakorlatnak tartjuk, hogy a kormányzat közvetlenül benyomul a szerkesztőségekbe, az Orbán-kormányhoz való lojalitást szabva az alkalmazás feltételéül. Az alaptörvény és a médiatörvény a pártatlan és sokszínű tájékoztatás biztosítását szabja alkotmányos feladatul – minél inkább egypólusúvá válik a magyar média, annál egyértelműbben sérülnek ezek a kétharmados jogszabályok. A MÚOSZ az említett törvényekben megszabott feladatokra emlékeztetve a médiahatóság fokozott figyelmét, a hír- és véleménymonopólium kialakulása elleni fellépését sürgeti, egyúttal munkajogi segítséget kínál az elbocsátott kollégáknak. Jelezni kívánjuk továbbá, hogy amennyiben a Fidesz-közelbe húzódott tévécsatorna finanszírozását a már sok helyütt látott modell szerint állami hirdetésekkel oldja meg a kormány, az újságíró-szövetség a magyar és az európai hatóságoknál is feljelentést fog tenni tiltott állami támogatás miatt. Semmilyen törvény nem biztosít ugyanis jogot a kormányzatnak arra, hogy állami forrásokból, azaz közpénzből egyoldalú versenyelőnyt biztosítson a vele szimpatizáló médiumoknak.

Korrekt, nem? Amikor egy tulajdonos azzal fenyegetőzik a sajtón keresztül, hogy mindenkit kib@sz, majd amúgy ezt meg is teszi, akkor kussol a MÚOSZ, most meg, amikor jön egy új befektető és határozott irányvonal mentén akar dolgozni, akkor azonnal lehet sivalkodni.

(forrás:media.blogstar.hu)

Szikszai Péter: liberális rémhírkeltés, hogy háborúban áll Hír TV és az Echo TV

Álhírekkel próbálták lejáratni a rendőrséget – Nem jött össze!