in ,

Amerikai nagykövet megint a magyarokat dicséri: rendkívüli és intelligens a magyar munkaerő | Magyar Idők

Az Egyesült Államok budapesti nagykövete elmondta: azon dolgoznak, hogy a jövőben a magyar energiaszükséglet 40 százalékát Amerika biztosítsa

A magyar munkaerő rendkívüli és nagyon intelligens – jelentette ki az Egyesült Államok budapesti nagykövete egy keddi fővárosi angol nyelvű üzleti fórumon, amelyet az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) rendezett.

David B. Cornstein, az Egyesült Államok budapesti nagykövete az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) által rendezett angol nyelvű üzleti fórumon tartott beszédet, ahol a magyar munkaerőt méltatta, majd hozzátette: alacsony a társasági adó kulcsa, valamint a kormányzat ösztönzi az üzletet.

Az Egyesült Államok budapesti nagykövete elmondta: azon dolgoznak, hogy a jövőben a magyar energiaszükséglet 40 százalékát Amerika biztosítsa.

A nagykövet arra biztatta a jelenlévőket, hogy több üzletet kössenek az Egyesült Államokkal. Akad még tér a fejlődésre

– jegyezte meg.

Ezt követően a CEU ügyét érzelmi alapúnak nevezte, ugyanakkor azt mondta, szerinte közel van a probléma megoldása.

Szabó László, Magyarország washingtoni nagykövete úgy vélekedett, hogy sok minden változott, fejlődött a magyar-amerikai kapcsolatokban az elmúlt évben. Megemlítette, hogy a David B. Cornstein beiktatása körüli napokban másodszorra is beszélt egymással telefonon Orbán Viktor miniszterelnök és Donald Trump amerikai elnök. Egyúttal megköszönte az Egyesült Államok budapesti nagykövetének támogatását.

Szabó László kijelentette, hogy

sosem volt jobb a két ország közötti kereskedelmi kapcsolat. A magyar export több mint 6 százalékkal, az import pedig 4 százalékkal nőtt az előző negyedévben

– közölte.

Elmondta, bár az Obama-adminisztráció idején akadtak nehézségek, sok szempontból szövetséges volt a két ország. Több mint ezer magyar katona harcolt misszióban Koszovó, Irak, Afganisztán területén „a jó ügy védelméért”, de az Iszlám Állam ellen is küzdöttek.Magyarország valószínűleg elsőként segített Irak és Szíria háború utáni újjáépítésében. Kevés pénz is sokat számít, ha jól költik el – vélekedett a nagykövet.

Elmondta, hogy támogatják Izraelt, örömmel ünnepelték meg Washingtonban Herzl Tivadar születésnapját. (A budapesti születésű Herzl Tivadar a cionista mozgalom megalapítója, és a modern izraeli állam megálmodója.)

Magyarország – legalábbis Európában – szintén egyedülálló abban, hogy helyettes államtitkári szinten foglalkozik az üldözött keresztények védelmével – hangoztatta Szabó László.

Közölte, tavaly elég sok lényeges amerikai beruházás történt Magyarországon. A tengerentúli cégek több mint százezer munkavállalót foglalkoztatnak

– fűzte hozzá.

A fórumon bejelentette azt is, hogy egy új innovációs központot, inkubátorházat nyitnak Washingtonban.

Végül felidézte: egy éve a legfontosabb céljául azt tűzte ki, hogy az amerikai LNG (cseppfolyósított földgáz) elérje Magyarországot. Ebben az ügyben több előrelépés is történt – hangsúlyozta Szabó László.

(forrás:magyaridok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Manfred Weber tényleg elindul Juncker ellen – Hát jobb mint egy alkoholista

Salvini alaposan leoltotta Merkel Muttit