in ,

Áll a bál a baloldalon! Kiszállt a NAV a Bajnai-féle DatAdathoz

A rendőrség is vizsgálódik.

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, májusban nyomozás indult a Márki-Zay kampányát segítő DatAdat-csoporttal kapcsolatban, akkor a Mediaworks Hírcentrumát az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatta a nyomozás elindításáról.

Kiszállt a NAV a DatAdathoz

Magyar Nemzet információi szerint a napokban házkutatást tartott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Bajnai Gordon korábbi kormányfőhöz és egykori titokminiszteréhez, Ficsor Ádámhoz köthető DatAdat cégcsoport magyarországi részlegénél, a DatAdat Professional Kft-nél.

Ismert,

a DatAdat-botrány azután robbant ki, hogy kiderült, a 2022-es kampányban hozzávetőleg egymillió választót érhetett el telefonhívásokkal, sms-ekkel.

A kampányban a céggel szemben az a vád fogalmazódott meg, hogy törvényes adatgyűjtést végeztek-e, hiszen olyan kormánypárti szimpatizánsok is kaptak hívásokat Márki-Zayéktól, akik vélhetően nem adták meg elérhetőségeiket nekik.

A Bajnai-féle cég szerint lejárató kampányt folytatott ellenük a sajtó, hiszen – mint állítják – nem folytattak tiltott adathalászatot. Erről itt olvashat bővebben.

Azonban az ügyben a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz számos panaszbeadvány érkezett. Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke pedig a Magyar Nemzetnek adott korábbi interjúban bejelentette, hogy feljelentése nyomán személyes adattal való visszaélés gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda.

 

 

(mandiner.hu)

  

 

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

 

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

Orbán Viktor kimondta a lényeget Berlinben: a szankciók primitívek, a béke neve Trump, a németek pedig legyenek óvatosabbak – Videó

„Ezentúl mindig lesz nálam momentumos szóróanyag, hogy azzal szedjem a kutyaszart” – beszóltak Soproni Tamásnak