in , ,

ÁLCIVILEK AKCIÓZTAK – Hatalmas szívvel tiltakoztak Soros civiljei a „Stop Soros” ellen (PS-videó)

Soros csicskák

Hatalmas szívvel tiltakoztak Soros civiljei a „Stop Soros” ellen (PS-videó)

 

Ez nem az a fórum, ahol erre megfelelően és részleteiben tudnánk válaszolni – felelte egy hétfői sajtótájékoztatón Iván Júlia, az Amnesty International Magyarország igazgatója. A PestiSrácok azt akarta tőle megtudni, hogyan látja a „civil szervezetek” jövőjét azok után, hogy az új olasz belügyminiszter és az új szlovén miniszterelnök is jelezte: csökkentenék a civil szervezetek finanszírozását és a bevándorlók befogadására költött költségvetési forrásokat. Emellett kérdeztünk arról is, hogy Pardavi Márta, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke tervez-e Iván Júlia nyomdokaiba lépni, aki nemrég bejelentette, hogy októbertől más jellegű munkát kíván folytatni. 

„Nem vagyunk bűnözők” címmel szervezett szolidaritási akciót hétfőn délelőttre a Parlament elé az Amnesty International (AI) és a Magyar Helsinki Bizottság. A résztvevők a „Stop Soros” ellen tiltakoztak, mert szerintük a törvénycsomag alapvető jogokat sért. A megmozduláson nagyjából ötven aktivista is jelen volt, akik a díszletként szolgáló, tíz méter magas, szív alakú, civil feliratú piros léggömb előtt sorakoztak fel a sajtótájékoztató ideje alatt.

Iván Júlia az eseményen arról beszélt, a Stop Soros őket, jogvédőket akarja kriminalizálni. Az AI Magyarország igazgatója egy füzetet is bemutatott, amelyet a 199 parlamenti képviselőnek készítettek. Ebben „nagyon sokan elmondják, hogy miért fontos az, hogy Magyarországon élénk, sokszínű, autonóm civil társadalom létezhessen” – tette hozzá. Pardavi Márta, a Helsinki Bizottság társelnöke szerint nem a civileknek kell változtatniuk álláspontjukon, hanem a kormánynak. Ezért arra kérte a képviselőket, hogy ne szavazzák meg a javaslatot.

A PestiSrácok stábja arról kérdezte a két „jogvédő szervezet” vezetőjét, milyen jövőt látnak a civilek előtt azt követően, hogy az új olasz belügyminiszter és az új szlovén miniszterelnök is jelezte, csökkentenék a civil szervezetek finanszírozását és a bevándorlók befogadására költött költségvetési forrásokat. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy ki váltja Iván Júliát az Amnesty International Magyarország élén, illetve ki nevezi ki majd az új igazgatót. Ismert, Iván a múlt héten jelentette be, hogy elfáradt, ezért a szeptember végéig szóló szerződésének lejárta után más munka után néz. Pardavi Mártától pedig azt kérdeztük, gondolkodott-e már azon, hogy esetleg Iván Júlia nyomdokaiba lépjen. A válaszokért nézze meg videónkat.

FIDESZ: AZÉRT TILTAKOZNAK, MERT BE AKARJÁK HOZNI A MIGRÁNSOKAT

A Soros-hálózat azért tiltakozik a Stop Soros és az alkotmánymódosítás ellen, mert ők be akarják telepíteni a migránsokat Európába, a parlament előtt lévő akcióterv viszont ezt megakadályozza – reagált az akcióra a Fidesz. A nagyobbik kormánypárt kifejtette: a Soros-hálózat nemcsak a mai Kossuth téri tüntetéssel, hanem minden egyéb lehetséges módon beveti befolyását, hogy eltávolítsa Magyarországot a Soros-terv útjából. Soros szövetségesei Brüsszelben, az ENSZ-ben, az európai uniós intézményekben és a nemzetközi sajtóban is támadást indítottak a bevándorlásellenes magyar kormány és a Fidesz ellen.

Nekünk Magyarország az első és a hazánkat nem adjuk senkinek

– áll a közleményben.

A videót Szecskó Petra és László Petra készítették.

Fotók: Horváth Péter Gyula/PS

(Szecskó Petra, pestisracok.hu)

Trianoni megemlékezéssel kezdődött az aktív parlamenti munka

MÉGIS TALÁLKOZNAK! – Nyolc nap múlva találkozik Szingapúrban Donald Trump és Kim Dzsong Un