in

MÉGIS TALÁLKOZNAK! – Nyolc nap múlva találkozik Szingapúrban Donald Trump és Kim Dzsong Un

Rendben folynak a Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető közötti csúcstalálkozó előkészületei

Rendben folynak a Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető közötti csúcstalálkozó előkészületei, a tárgyalás június 12-én, közép-európai idő szerint hajnali háromkor kezdődik Szingapúrban – közölte hétfőn a washingtoni Fehér Ház szóvivője.

Sarah Sanders elmondta: a két ország képviselői az Észak- és Dél-Koreát elválasztó demilitarizált övezetben egyeztetnek a közelgő csúcstalálkozóról. A tárgyalás napirendjéről – a kezdési időponton túl – részleteket egyelőre nem hoztak nyilvánosságra az illetékesek.

Az amerikai-észak-koreai csúcstalálkozó létrejötte nemrég kétségessé vált, mert Trump lefújta az eseményt Phenjan szerinte ellenséges megnyilvánulásai miatt, a múlt héten azonban az amerikai elnök a Fehér Házban fogadta Kim Jong Csolt, az észak-koreai állampárt Központi Bizottságának alelnökét, aki átadta neki Kim Dzsong Un levelét.

Trump a Kim Dzsong Un jobbkezeként számon tartott politikussal folytatott egyórás megbeszélés után közölte, a szingapúri csúcsot a korábban megbeszélteknek megfelelően mégis megtartják. Sarah Sanders az újságírók érdeklődésére a levél tartalmáról nem akart részleteket elárulni, csak annyit mondott: sikerült jelentős előrelépést tenni a Phenjannal folytatott tárgyalásokon.

Forrás: MTI. Fotó: PS

(pestisracok.hu)

ÁLCIVILEK AKCIÓZTAK – Hatalmas szívvel tiltakoztak Soros civiljei a „Stop Soros” ellen (PS-videó)

A Fidesz közleményben reagált az Amnesty International Kossuth téri tüntetésére