in

Akkora mélyszegénység van Magyarországon, hogy idén 100 milliárd Forintot költöttek el az emberek Karácsonyra

Csak úgy tombol a mélyszegénység

Idén 100 milliárd forintot költenek ajándékra a magyarok karácsonykor

 

Idén karácsonykor ajándékokra 100 milliárd forintot költenek a magyarok az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) becslései szerint, ami tartalmazza az internetes költést és a bolti vásárlásokat is.

Vámos György, az OKSZ főtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken ismertette: a kiskereskedelem teljes decemberi forgalma 3-4 százalékkal meghaladhatja idén az egy évvel ezelőtti 1000 milliárd forintot, de ennél nagyobb növekedés is lehetséges. Az ágazat 3,5 éve bővül.

Kitért arra: az idei fekete péntek akció minden eddiginél nagyobb méreteket öltött Magyarországon is. A vásárlók már az ajándékokat keresik, játékok, műszaki cikkek, kozmetikai cikkek fogynak legjobban, és előrehozzák a karácsonyi vásárlásokat.

A novemberi internetes költés várhatóan meghaladja majd a 40 milliárd forintot, és ennek legalább a fele a fekete péntek akciósorozathoz kapcsolódik – mondta, hozzátéve: az internetes kereskedelem növekedése ugrásszerű, 2017 harmadik negyedévében 23 százalékos a növekedés, és a következő két-három évben is kétszámjegyű lesz a bővülés.

(magyaridok.hu)

 

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Kövér László kimondta a lényeget: Egy neobolsevista társaság randalírozott itt a téren, akik éppen olyanok, mint történelmi elődjeik

Hoppá! – Szakértő: a térség legmodernebb haderejét építi Magyarország