in ,

Akkor vége? Ezt is dobra verik? Eladósorba kerülhet az MSZP budapesti pártközpontja

Már tavaly is felmerült a többmilliárdos ingatlan eladása.

Már tavaly is felmerült a többmilliárdos ingatlan eladása. A Mandiner információi szerint a pártvezetés részéről most ismét elővették a forgatókönyvet. Közben az MSZP is azzal küzd, hogy politikusai sorra lépnek át a DK-ba.

 

Eladhatja jelenlegi pártközpontját az MSZP, a pártvezetésben erősen gondolkodnak a Villányi úti ingatlan értékesítésén – erősítette meg lapunknak több pártbeli forrásunk is. Egyikük szerint már konkrét menetrend is született a tranzakcióról, a részleteket pedig Tóth Bertalan frakcióvezető ismertette a legutóbbi választmányi ülésen.

Küldtünk Tótnak, illetve az MSZP sajtóosztályának is megkeresést, ám cikkünk megjelenéséig nem érkezett válasz. Egy neve elhallgatását kérő,

a folyamatokra rálátó forrásunk szerint azonban valóban „szerepel a lehetséges forgatókönyvek között”

a párt irodáinak helyet adó, igencsak felújításra, illetve korszerűsítésre szoruló épület eladása, ám állítja, ez nem kényszerűség, sokkal inkább ésszerűség. Ha sor kerül az eladásra, szerinte új ingatlant tudnak venni a bevételből.

Kérdés persze, mennyire hihető ez a magyarázat, miután Molnár Zsolt pártigazgató a tavalyi választási kudarc után lapunknak maga is elismerte, miután kevesebb támogatásból kénytelenek gazdálkodni, racionalizálni kell a gazdálkodást, munkatársakat is kénytelenek elküldeni. Ráadásul több politikus is átigazolt az elmúlt időszakban a DK-ba, vagy csupán felmerült annak lehetősége – kétségtelen, ez a többi ellenzéki pártra is igaz.

Ami a Villányi úti épületet illeti, a Szabad Európa már tavaly cikkezett az eladás lehetőségéről. Mint akkori cikkükben fogalmaztak: az „utolsó nagy pártvagyon áron aluli eladásától tartanak az MSZP-ben”. A portál úgy tudta, Leisztinger Tamás négyszázmillió forint jelzáloghitelt adott a szocialistáknak, amelynek a három-négymilliárd forintot érő Villányi úti székház a fedezete. Potenciális vevőként akkor Leisztingert vagy az egykori pártigazgatót, Puch Lászlót emlegették.

A Magyar Nemzet ugyancsak nyáron hívta fel a figyelmet arra, hogy

az MSZP „vörös erődként” emlegetett Villányi úti központján sehol nem látható a párt emblematikus szegfűs logója,

mintha a szocialisták ott sem lennének. Ennek minimális nyomához be kell menni az épületbe, ahol egy táblán, számos más szervezet és gazdasági társaság mellett látható, hogy az MSZP országgyűlési képviselőcsoportjának is itt van az irodája – írták.

A hatezer négyzetméteres ingatlan egyébként hivatalosan nem az MSZP, hanem a párt által alapított, Villányi úti Konferencia-központ és Szabadegyetem Alapítvány tulajdonában van, amitől számos szervezet bérel egyébként irodákat – köztük érdekes módon maga az MSZP-frakció. Legalábbis a Magyar Nemzet máig nem cáfolt, 2022-es információi szerint az MSZP akkori elnöke, Tóth 10,5 milliós szerződést kötött a 2019-es alapítású Sapienza Plus Kft.-vel a Villányi út 11–13. szám alatti ingatlanon lévő, 217 négyzetméter alapterületű irodahelyiségek egész éves bérlésére.

Az MSZP elnöksége egyébként 2018-ban döntött arról, hogy a Villányi úton úgynevezett pártközpontot alakít ki, miután 2016 elején a párt eladta utolsó székházát, a Jókai utcai irodaházat. Erre akkor azért volt szükség, mert a rogyadozó párt nem tudta fizetni a Gyurcsány Ferenc pártelnöksége idején megvásárolt és felújított, ám súlyos jelzáloghitellel terhelt épület havi tízmilliós fenntartási költségeit.

(Kacsoh Dániel, mandiner.hu)

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

Ennek nagyon rossz vége lesz! A kanadai Leopard 2-esek is elindultak Ukrajnába – Videó

Na, elfogytak a dollárok? Agyhalál: beperli a kormányt négy hetilap – mindenszo.hu kommentár: ezeket a lőtéri kutya sem olvassa