in ,

Akkor most ki dönt? Az amerikaiak egyelőre kizárják a tárgyalásokat a tűzszünetről

Egyelőre kizárta az orosz–ukrán tűzszüneti tárgyalások lehetőségét Antony Blinken amerikai külügyminiszter

Egyelőre kizárta az orosz–ukrán tűzszüneti tárgyalások lehetőségét Antony Blinken amerikai külügyminiszter, aki véleményét a Funke német lapcsoportnak adott interjúban fejtette ki, amelynek részleteit szombaton tették közzé.

 

Oroszországnak el kell jutnia arra a pontra, hogy kész konstruktív tárgyalásokba bocsátkozni

 

– hangoztatta Blinken, amikor a Moszkva és Kijev közötti béketárgyalások lehetőségéről kérdezték.

A cél – mondta – egy igazságos és tartós béke kell, hogy legyen. – Egyesek számára a tűzszünet gondolata csábító lehet, és ezt meg is értem, de ha ez a jelentős ukrán területek Oroszország általi elfoglalásának de facto ratifikálásával ér fel, az nem lenne igazságos és tartós béke. Oroszország átcsoportosíthatná erőit, és egy idő után újra támadhatna – érvelt az amerikai külügyminiszter.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő egy január 11-i tájékoztatón újságíróknak azt mondta, hogy Oroszország mindig is kész volt arra, hogy a problémákat tárgyalások útján oldja meg. Megjegyezte ugyanakkor, az ukrán törvények tiltják, hogy az ország elnöke párbeszédet folytasson a Kremllel, és a nyugati államok nem hajlanak arra, hogy Kijevnek bármilyen rugalmasságot engedjenek ebben a kérdésben. – Ezzel kapcsolatban nem kell azt mondani, hogy vannak kilátások (az Ukrajnával folytatott tárgyalásokra) – pontosított a szóvivő.

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Na, ő is megy a levesbe? Manfred Weber felelhet az Európai Néppárt korrupciós ügyéért

Mélyszegénység, mi? Kirakhatják a megtelt táblát a hazai szállások húsvétkor, mutatjuk a kedvenc úti célokat