in , ,

Akcióban a külügyminiszter: Szijjártó sértőnek nevezte Obama Magyarországgal kapcsolatos kijelentéseit – Videó

Magyarországon az emberek demokratikus választáson mondhatják el, hogy mit gondolnak múltról, jövőről – mondta a külgazdasági és külügyminiszter.

Amint arról korábban beszámoltunk, Barack Obama volt amerikai elnök a CNN-nek adott interjújában arra figyelmeztetett, hogy a demokrácia milyen gyorsan válhat autoritarizmussá, példaként Lengyelországot és Magyarországot hozva fel.

Íme a videó:

 

Kölcsönös tisztelet ↔️ Obama🇺🇸↔️ demokrácia

Közzétette: Szijjártó Péter – 2021. június 10., csütörtök

 

„Az antidemokratikus Amerika nem egy csapásra fog létrejönni, hanem lépésenként. Ha megnézzük, mi történik olyan helyeken, mint Magyarország és Lengyelország, amelyek nyilvánvalóan nem ugyanazokkal a demokratikus hagyományokkal rendelkeztek, mint mi, hisz azok nem voltak annyira mélyen gyökerezőek, mint nálunk. Pedig nemrég 10 évvel ezelőtt demokratikus államok voltak, és most lényegében tekintélyelvűvé váltak” – mondta Obama.

„Barack Obama természetesen minden tiszteletet megérdemel, hiszen hogyha egy politikust kétszer egymás után megválasztanak az Egyesült Államok elnökének, akkor nekünk az iránt a tiszteletünket ki kell fejezni” – kezdte mondandóját Szijjártó. A külgazdasági és külügyminiszter a kölcsönös tiszteletre hívta fel a figyelmet, majd hozzátette:

Azt kell mondanom, hogy sajnos ebből az interjúrészletből pontosan ez a tisztelet, ami hiányzik.
Azt gondolom, ha nem tudjuk a kölcsönös tisztelet talajára visszavinni a nemzetközi politikát akkor nem biztos, hogy túlságosan szép korszak köszönt majd a világra”.

 

(mandiner.hu)

 

Add tovább!

Dömötör válaszolt Ferinének: kuláklistára és padláslesöprésekre kell-e számítanunk?

Nem stadion! Újabb Duna-híd építése rajtolt el Magyarországon