in ,

Agynémák – Egy napig az Európai Unió zászlajáért tüntetnek a liberálisok + mindenszo.hu kommentár

Már megint kezdik

Mindenszo.hu kommentár: oszt melyik helyére, kedves libsik? A székely zászló helyett vagy a magyar zászló helyett akartok EU-s zászlót? Hm? Na takarodjatok, tudjátok hova…oda.

 

Egy napig az Európai Unió zászlajáért tüntetnek a liberálisok

A Magyar Liberális Párt és ifjúsági szervezete, a Liberális Fiatalok Társasága (LIFT) szerdán 24 órás demonstrációba kezdtek a Parlament előtt, azt követelik, hogy az épületre újra helyezzék ki az uniós zászlót.

 

Az EU-s zászlót vélhetően a székely lobogó helyett tűznék ki, bár az is lehet, hogy a magyar zászló helyett látnák szívesebben.

A párt elnökhelyettese a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján megismételte korábbi javaslatukat is, hogy az önmagukat „EU-pártinak” gondoló ellenzéki erők készítsenek közös listát az uniós választásra. Sermer Ádám – a kormányellenes tüntetésekre utalva – azt mondta, hogy az EP-választás tökéletes alkalom arra, hogy megmutassák, valóban ők a többség.

Ideológiai alapon, az EU mellett kiállva, együtt fordulhatnak szembe a kormány Brüsszel-ellenes uszításával”

– fogalmazott a politikus.

Indoklásként kiemelte, hogy a Liberálisok készíttettek egy felmérést, amely azt mutatja, hogy a választók 45 százaléka hajlandó lenne egy közös listára szavazni az EP-választáson. Hozzátette, a közös listán induló pártok utólag eldönthetnék, hogy bejutott képviselőik melyik frakcióba üljenek be.

Arról nem beszélt, hogy a felmérések szerint az MLP-nek mekkora a támogatottsága, sajnos tippelni nem tudunk, mert a párt jó ideje mérhetetlen, a választásokon pedig nem tudott országos listát állítani.

(Pörge Béla, 888.hu)

A Jobbik továbbra is szopórolleren – Totális kudarcba fulladt a Jobbik béruniós kezdeményezése

Agynéma Niedermüller: kerítések helyett befogadásra lenne szükségünk + mindenszo.hu kommentár