in ,

AGYNÉMÁK – Az LMP elfelejtett fizetni Ron Werbernek, aki emiatt hagyta ott a pártot

Az MSZP 60 milliókkal dobálódzik titokban – ezek meg nem fizetnek

Az LMP elfelejtett fizetni Ron Werbernek, aki emiatt hagyta ott a pártot

Szél Bernadett és Ungár Péter félrevezeti az LMP vezetését és tagságát, szándékosan szabotálták a kampányt és még ki sem fizették Ron Werbert – írja a Magyar Narancs a birtokukba került levelek alapján, melyeket az izraeli tanácsadó ügyvédje küldött az LMP vezetésének.

A szerződésszegésből akár bírósági ügy is lehet.

A párt vezetése állítólag szándékosan szabotálta a tanácsadó munkáját, ráadásul több mint 10 millió forinttal tartoznak Ron Werbernek. Az izraeli tanácsadó a sorozatos szerződésszegések miatt hagyta ott a pártot egy hónappal a választások előtt, a ki nem fizetett munka miatt pedig bíróságra is hajlandó elmenni.

A Werber cégének nevében eljáró ügyvédi iroda először március elején írt levelet, amelyet csak Szél Bernadett társelnök és Ungár Péter elnökségi tag kapott meg. Abban azt írták, hogy az LMP több alkalommal is megszegte a Werber tanácsadó cége és a párt (Szél és Ungár által) 2017. december 10-én aláírt tanácsadói szerződést. Az LMP vezetése karácsonyig betartotta a szerződést, utána viszont már nem.

A levelek szerint a párt vezetése rendszeresen megkerülte Werbert olyan ügyekben, melyek irányításával eredetileg őt bízták meg, ráadásul arra is utalnak, hogy a pártvezetés kifejezetten szabotálta a közös munkát. Werber ügyvédje ugyanis azt állítja, hogy Szélék folyamatos késében voltak, minden döntést az utolsó pillanatra hagytak, ezzel „kulcsfontosságú kampányeseményeket téve középszerűvé, hatástalanná, sőt, néhány esetben kontraproduktívvá“.

A választások előtt egy hónappal kelt levél szerint ezzel ellehetetlenítik a Werberrel való együttműködést, ráadásul „jelentősen csökkentik, de mindenképp veszélyeztetik a választási eredmények sikerét“.

Mindemellett az LMP még csak ki sem fizette Werbernek azt a pénzt, amire a szerződésben kötelezettséget vállaltak, több mint 10 millió forinttal tartoznak a tanácsadónak.

A pártnak március 18-ig kellett volna kicsengetnie a pénzt, de nem tették meg, sőt még az ügyvédi iroda levelére sem reagáltak.

A második levelet már az akkori összes elnökségi tag megkapta. A dokumentum nagyobb nyilvánosságot kapott az LMP-n belül, kisebb botrányt is kavart a pártvezetésben. A második levél újabb fizetési határidőt szabott meg, de felajánlották azt is, hogy ha nem tudnak fizetni, akkor egyeztessenek egymással és állapodjanak meg akár egy másfajta teljesítésben.

A második levél ezek után viszont azzal is megvádolja Szélt és Ungárt, hogy titkolóznak a párt vezető testületei előtt Werberrel kapcsolatban,

illetve arról, hogy a tanácsadó miért nem dolgozik már az LMP-nek, „szándékosan félrevezető információk, sőt akár rágalmak is” terjednek a pártban.

A második levélre sem válaszolt a párt és az újabb fizetési határidőt sem tartották, tehát valószínűleg hamarosan a bíróság elé citálják az LMP-t.

Szél Bernadett azt mondta a Magyar Narancsnak, hogy nem ismeri az ügy részleteit, mert nem ő tartotta a kapcsolatot Werberrel, de rendezni fogják vele a vitás kérdéseket, és reméli, hogy az összes problémára sikerül majd megoldást találni.

 

(forrás: Tóth Dalma, 888.hu)

Amikor Alföldi Róbert pártot alapít….

SÚLYOS, KÉTOLDALI AGYNÉMASÁG – DK-s elmebaj: Szerintük Orbán Viktor terroristákkal utazgatott, ha nem reagál, azt beismerésnek veszik