in ,

Agyhalál: Vénaszájú Márta is támadja a rezsicsökkentést – Neki is megadjuk a számlaszámunkat

„A rezsicsökkentés óriási hazugság. Kormányváltásra van szükség” – írja a budavári polgármester.

Mindenszo.hu kommentár: ilyen kinézettel, hogy lehet valaki polgármester a várban odafent? Szégyen. Kiül a pofájára a lelke.

 

 


 

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjének véleménye a rezsicsökkentésről már jól ismert, Márki-Zay Péter októberben, a baloldali miniszterelnök-jelöltek vitáján már egyértelművé tette álláspontját, miszerint a benzinárban semmilyen szociális komponenst nem tart indokoltnak. Úgy fogalmazott, az embereknek érezniük kell az energiaárak növekedését.

Ahhoz, hogy fönntarthatóvá alakítsuk a gazdaságot, ahhoz igenis érezni kell az energiaár-növekedést, azokat az externáliákat, amiket ráterhelünk a fogyasztókra, mert végül is mindent a fogyasztókra, persze a kibocsátó, de az be fog épülni az árba” – fejtegette a HVG által szervezett, Dobrev Klárával folytatott vitán. A korábban Brüsszel-közeli energiacégek lobbistájaként dolgozó Márki-Zay az RTL által celebrált műsorban felelőtlen ígéretnek nevezte az üzemanyagárak adójának csökkentését is, majd azt magyarázta, hogy az Egyesült Államokban, amikor emelkedni kezdett a benzin ára, akkor az emberek kisebb autókra váltottak, „s nem egyesével, hanem akár hárman mentek együtt munkába”.

Végül azt javasolja az embereknek, hogy vegyenek kisebb autót.

Most pedig a párbeszédes V. Naszályi Márta, I. kerületi polgármester támadta meg a rezsicsökkentést egy Facebook-posztjában.

A rezsicsökkentés óriási hazugság. Az áram világpiaci ára töredéke annak, amit a magyarok fizetnek érte. Az állami gázkereskedő cégek sokkal kevesebb pénzért veszik a gázt, mint amennyibe kerül a magyar embereknek. Az áram ára folyamatosan nő, miközben az infláció miatt mindenkinek kevesebbet ér a pénze, aki forintban kapja a fizetését. Eközben van, aki nagyon is jól jár azzal, hogy az állam aktívabb szerepet játszik az energiapiacon: például Orbán Viktor pénztárosa, Mészáros Lőrinc, aki eladott egy éves szinten milliárdos veszteséget termelő erőművet az államnak – túlárazva.

Nincs olyan őrült, aki ilyen üzletbe belemegy, kivéve Magyarország kormányát” – írja a budavári polgármester.

Úgy véli, a magyarok jelenleg sokszoros árat fizetnek az áramért és gázért, amit a kormány nagyvonalúan csökkent néhány százalékkal. A profitot az állam és a Fidesz-közeli energiacégek zsebelik be, leginkább Orbán Viktor vállalkozásai, amelyeket Mészáros néven üzemeltet.

Ebből telik tízmilliárdos kastélyra, magánrepülőre, luxusjachtra. És ennek örülnünk kellene.

Egy szolidáris energiatámogatási program arra összpontosítaná az erőforrásokat, hogy egy család se maradjon víz és áram nélkül. Azokat a családokat segítené elsősorban, ahol a rezsi kifizetése húsba vágó probléma” – teszi hozzá.

A polgármester kifejti: jó hír a rosszban, hogy a rezsicsökkentés nemcsak megtartható és megtartandó, de fenntarthatóbbá is tehető zöld megoldásokkal, megújuló energiaforrások használatával, szigeteléssel, az energiahatékonyság javításával.

Ahelyett, hogy a kormány az adópénzeket az energiacégeknek osztja vissza, olyan programokra lenne szükség állami szintenmint például az I. kerületi energiahatékonysági pályázat” – szögezi le V. Naszályi.

 

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Az Orbán-fóbiás Péterfy Bori sötéten látja a világot – Tán vegye le a napszemüvegét

Nagyszerű a műsor – Ezek egymást gyepálják: gyakorlatilag lehülyézte Márki-Zayt Jakab Péter