in ,

AGYHALÁL – Hülyét csinált magából: Eddig várt a hős Varga-Damm Andrea

Felfüggeszti a várakozást Orbán Viktor parlamenti dolgozószobája előtt a jobbikos Varga-Damm Andrea

Felfüggeszti a várakozást Orbán Viktor parlamenti dolgozószobája előtt a jobbikos Varga-Damm Andrea, aki a kilakoltatások határozatlan idejű felfüggesztésével és az ápolási díj minimálbérre történő emelésével kapcsolatos kérdéseire vár válasz a miniszterelnöktől.

Fotó: MTI, archív, illusztráció (szerk.)

Az ellenzéki országgyűlési képviselő vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta, reggel Orbán Viktor bement a szobájába, de ekkor sem adott neki választ a július 14-én írásban feltett kérdéseire.

Ez után úgy döntött, felfüggeszti a várakozást, hogy kidolgozza azt az indítványt, amellyel összehívhatja a parlament rendkívüli ülését és tárgyalásokat kezdeményez a több ellenzéki párttal ennek támogatásáról. Emellett elkészíti azt a két törvénymódosító javaslatot is, amellyel felfüggeszthetik a kilakoltatásokat, illetve július 31-ig elkészülhet az ápolási díjak emeléséről szóló pénzügyminiszteri javaslat – tette hozzá.

A jobbikos politikus azt mondta, ha ezek után sem fog választ kapni a kérdéseire a miniszterelnöktől, akkor folytatja majd a parlamenti dolgozószoba előtti akcióját és várni fog Orbán Viktor válaszára.

Varga-Damm Andrea utalt arra: péntek délután, amikor elfogadták a 2019-es költségvetést, világossá vált számára, hogy sem a kilakoltatások felfüggesztéséről, sem pedig az ápolási díjak minimálbérre emeléséről nem születik döntés, és nem lesz napirenden ennek a két problémának a megoldása.

Közölte, mivel e kérdések rendezése nem várhat szeptemberig, a parlament következő üléséig, maga kezdeményezi az Országgyűlés összehívását, hogy a képviselők egyszerű többséggel módosítsák a végrehajtási törvényt és függesszék fel a kilakoltatásokat addig, amíg nem rendezik a devizahitelesek kérdését.

A képviselő arra a kérdésre, nem érzi-e ellentmondásosnak, hogy a szegénységről beszél, miközben sajtóinformációk szerint 50 milliós bundagyűjteménye van, azt válaszolta: „én nem tudtam, hogy ilyen óriási vagyont birtoklok”. Hozzátette, ha ez valóban igaz, akkor az összes bundáját elajándékozza a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek, amely elárverezi azokat és a befolyó pénzből segíthetik a rászorulókat.

(forrás:demokrata.hu)

Márky Márk – Lázár János: ha a hódmezővásárhelyi vezetés nem józanodik ki, a település évtizedekre lemarad

HOPPÁ! – Egymillió menekültet fogad be Észak-Szíria