in , ,

Agyhalál – Horn Gábor háborúba akar menni – Menjél, ha akarsz, de az országot hagyd békén!

Horn Gábor: ha szeretnénk, ha nem, ez a mi háborúnk!

Olvassák ezt a szerencsétlent:


A volt SZDSZ-es képviselő szerint Orbán Viktor nem mondott igazat a háború kapcsán.

A Gyurcsány Ferenc vezette baloldal a jelek szerint kitart a választási kampányban folytatott „háborús propaganda” mellett. Hétfőn ugyanis az ATV egyik műsorában Horn Gábor, a Republikon Intézet vezetője azt állította, hogy az ukrajnai háború a „mi háborúnk” – írta a Mediaworks Hírcentruma kedden.

A baloldali elemző Orbán Viktor miniszterelnök parlamenti eskütételét követő beszédével kapcsolatban úgy fogalmazott:

„A háború ügyében Orbán Viktor nem mondott igazat, hiszen azt mondta, ez nem a mi háborúnk, nem érint minket. Ez tényszerűen nincs így.
Ha akarjuk, ha nem, ha szeretnénk, ha nem, ez a mi háborúnk, ez a nyugati világról szól…”

Ezt az álláspontot számtalanszor hallhattuk a választási kampányban baloldali politikusoktól, élükön Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölttel – emlékeztet a Mediaworks Hírcentrum. Horn Gábor mostani kijelentése azért sem mellékes, mert olyan régi megmondóemberről van szó, aki ma is jelentős befolyást gyakorol a baloldali narratívák alakításában. A deklaráltan liberális szellemiségű Republikon irányítója 1994-től 2010-ig SZDSZ-es parlamenti képviselő volt, 2002 és 2008 között a Medgyessy- majd a Gyurcsány-kormányok koalíciós egeztetésért felelős államtitkáraként töltött be bizalmi pozíciót.

Emlékezetes, hogy Horn Gábor a múlt év elején személyesen is részt vett Bige László baloldali milliárdos birtokán egy egyeztetésen, ahol a műtrágyakirály által finanszírozott több tízmillió forintos közvélemény-kutatás adatait elemezték. Magát a felmérést a szintén baloldali kutató cég, a Závecz Research végezte – írták.

Emlékezetes, hogy Márki-Zay Péter indította el a baloldali háborús uszítást még jóval az ukrajnai orosz invázió megkezdése előtt. Gyurcsány Ferenc jelöltje február 13-án a Partizánnak adott interjúban Gulyás Márton műsorvezető kérdésére, miszerint ha kirobban a konfliktus, miniszterelnökként biztosítana-e katonai segítséget, Márki-Zay Péter azt felelte: „Hát hogyha a NATO úgy dönt, akkor akár katonait is.” Ebből a nyilatkozatból teljesen világossá vált már 10 nappal az ukrajnai háború kirobbanása előtt, hogy a baloldal célja belesodorni hazánkat a konfliktusba.

Márki-Zay később abszurd kijelentéseket tett, többek között a február 27-én közzétett szokásos heti Facebook-videójában. Ott azt állította: Orbán Viktor egy személyben felelős azért, hogy Ukrajnában háború van és emberek halnak meg.

Gyurcsány Ferenc pocsék nemzetről beszélt
A baloldal korábbi miniszterelnök-jelöltje mellett Gyurcsány Ferenc is kivette a részét a háborús uszításból. A március végi Facebook-bejegyzésében Orbán Viktort illette kritikával, aki visszautasította Zelenszkij ukrán elnök követeléseit. A baloldal vezetője, a jelenleg legnagyobb ellenzéki frakcióval rendelkező DK-elnök lényegében azt állította, hogy ha nem kockáztatjuk akár magyar emberek életét is a fegyverszállításokkal, akkor „pocsék nemzet” vagyunk.

Mindezek mellett Gyurcsány volt honvédelmi minisztere is részt vett a hangulatkeltésben. Juhász Ferenc két nappal a háború kitörése előtt kérte számon a kormányon, hogy miért nem ad magyar lőszert Ukrajnának az orosz katonák lelövésére – olvasható a cikkben.

 

 

(mandiner.hu)

 


 

 

Üzenet Horn Gábornak: menj, legyen ez a Te háborúd! Húzz el! Harcolj! Legyél bátor!

De minket, magyarokat hagyj békén!
Köszi!

 

mindenszo.hu

 

Add tovább!

 

Na még ez hiányzott! Rádiót indít a hajléktalanfejű Iványi Gábor közössége

Tombol a Moslék, elkaszálták a libernyákok népszavazását – Kamu Geri: az Alkotmánybíróság mai döntésével a Fidesz politikai elvárásait teljesítette