in , ,

Agyhalál – Gyurcsány volt honvédelmi minisztere lőszereket akar küldeni Ukrajnába – Videó

Márki-Zay egyebek mellett azt hangoztatta, egy személyben Orbán Viktor felelős a háború kitöréséért, és az itthoni és a kárpátaljai magyarokat is igyekezett egymás ellen fordítani.

 

Márki-Zay egyebek mellett azt hangoztatta, egy személyben Orbán Viktor felelős a háború kitöréséért, és az itthoni és a kárpátaljai magyarokat is igyekezett egymás ellen fordítani.

 

VIDEÓ:

A baloldal már a szomszédunkban zajló háború kitörése előtt elkezdte azt a kampányát, amely hazánkat belesodorhatja a konfliktusba – írja a Mediaworks Hírcentrumra hivatkozva az Origo. Juhász Ferenc, Gyurcsány Ferenc egykori honvédelmi minisztere már február 22-én az ATV-ben sürgette, hogy hazánk lőszerekkel lássa el az ukránokat. „Az alapkérdés, hogy miért nem adunk mi adott esetben lőszert, hiszen most a haderőfejlesztés kapcsán elvileg van lőszergyárunk, elvileg van fegyvergyárunk” – jelentette ki az A nap híre adásában, február 22-én.

Már a háború kitörése előtt bizonyosan bekövetkező dologról beszélt
A 2007-től az MSZP elnökhelyettesi tisztségét is betöltő Juhász ráadásul azt hangoztatta, a magyar kormány azért nem küld fegyvereket Ukrajnába, mert szerinte „Orbán Viktor nem akarja, hogy Putyin katonáját magyar fegyverrel és magyar lőszerrel lőjék. Körülbelül ez a történet lényege, és ezért nem ad hadifelszerelést”. Figyelemre méltó, hogy Gyurcsány egykori minisztere már két nappal a háború kitörése előtt gyakorlatilag bizonyosan bekövetkező dologként beszélt a fegyveres konfliktusról.

A Momentum volt elnöke, Fekete-Győr András is a harcok kirobbanása előtt beszélt egy esetleges magyar katonai segítségről, szerinte a humanitárius szolgálat mellett fegyvereket is kellene küldeni Ukrajnába. A baloldali politikusok a bombázások kezdete után is sorban javasolták a katonai támogatást és a fegyverszállítást. Olyan kijelentéseket tettek, amelyek

növelték az esélyét annak, hogy hazánk belesodródjon a szomszédunkban zajló háborúba.
Márki-Zay Péter számos alkalommal még azt is sürgette, hogy Magyarország szállítson fegyvereket Ukrajnába.

Amikor a kormány világossá tette, hogy az ország területén semmiképpen nem mehetnek fegyverszállítmányok Ukrajnába, akkor a baloldali jelölt álhírterjesztéssel igyekezett zavart kelteni: azt állította, hazánk magyar katonai géppel küldött hadifelszerelést Ukrajnába.

Márki-Zay szerint Orbán a háború előkészítéséről tárgyalt Putyinnal
Márki-Zay egyebek mellett azt hangoztatta, hogy egy személyben Orbán Viktor felelős a háború kitöréséért, és hogy a magyar kormányfő annak előkészítéséről tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel február elején. Hódmezővásárhely polgármestere az itthoni és a kárpátaljai magyarokat is igyekezett egymás ellen fordítani, amikor azt terjesztette, hogy utóbbiak oroszpártiak, és a menekült nemzettársainknak azért „kell” átjönniük, hogy a Fideszre szavazzanak.

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője, Rónai Sándor is sajnálkozott a magyar katonai segítség elmaradása miatt: „Nagyon sajnálom a magyar kormány tegnapi bejelentését, miszerint mi nem segítünk száz százalékig, hiszen más uniós tagállamok például fegyverek szállításával segítenek” – fejtegette Gyurcsány politikusa az ATV reggeli műsorában. Hozzátette:

szerinte ezzel nem veszélyeztetnék a kárpátaljai magyarságot.
A Soros György által is támogatott Political Capital nevű baloldali intézet vezetője, Krekó Péter, az ATV-ben beszélt a biztonságpolitikai helyzetről. A baloldali elemző szerint a fegyverszállítások „hatékony segítséget jelentenének”.

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

De mit keresett Maki Zaj programismertetőjén a fiatal Jodie Foster?

Már visítanak a libernyákok: díjat kapott Bayer Zsolt