in ,

AGYHALÁL – Gyurcsány, a jegydíler

Sziget fesztiválos napijegyeit „kínálgatja” Gyurcsány Ferenc

Sziget fesztiválos napijegyeit „kínálgatja” Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke természetesen nem az „aprópénzre” hajt, ő politikai díler: pártja nagyszerűségéről kell leveleznie vele az ingyen szórakozásra vágyóknak. A megfelelő feleletet adók közül meg majd ő választ, jóféle demokrata cukrosbácsihoz méltóan.

 

Nem véletlenül szerződtették le a Demokratikus Koalíció elnökségébe Vágó Istvánt. A modern progresszív politikának immár meghatározó eleme lett az olcsó vásári tombolával kevert kvízjáték.

Az ötletet már a foci VB alatt tesztelték, együtt lehetett tippelni a meccsek végeredményére Gyurcsány Ferenccel. Nyerni itt nem lehetett semmit, de teremtettek esélyt az interaktív kommunikációra Ferivel. S mit kívánhat ennél többet egy igaz demokrata szurkoló… Milyen katarzist okozhatott például Vadai Ágnesnek, hogy egy eredményt jobban tippelt meg agyoncsodált főnökénél?!

A minap a DK-nál úgy döntöttek, ki kell teljesíteni a játékot! Lehessen Sziget-jegyeket nyerni Gyurcsány Ferenctől. Persze snassz lett volna ezt egyszerű vetélkedőként feltüntetni, ezért a DK-vezér egy szép, szemekbe könnyeket csaló sztorival vezette fel a dolgot.

Történt ugyanis, hogy az egyik Gyurcsány-csemete úgy döntött, mégsem tud vagy akar kimenni a Szigetre. És ott volt parlagon az 5 napos bérlet. Mi az, ami ilyenkor először eszébe jut egy gondoskodó szülőnek, aki pártelnök is: felhasználja a cuccot a DK propagálására.

De egyetlen bérlet ugye csak egyetlen nyeremény! Hogy lehetne felturbózni a bulit?

Gyurcsány ezért az 5 napos bérletet 5 darab napijegyre cserélte el. Amit nem is egyszerre, hanem 5 alkalommal oszt ki – hiába, egy ötletről annyi bőrt kell lehúzni, amennyit lehet.

És valljuk meg, Gyurcsány láthatóan nem véletlenül lett milliárdos. Mert közgazdasági zseni – avagy kiemelkedő szélhámosi tehetség – nélkül másképp igen nehezen tudom elképzelni, hogy miként lehet elcserélni egy 82 500 forintos bérletet öt darab 23 900 forintos jegyre…

Jó, rendben, Gyurcsánnyal egy üzlet akkor is páratlan élmény lehet, ha 37 ezret bukunk rajta. De ne turkáljunk mások zsebében.

Nézzük inkább azt, hogy hogyan lehet az áhított Fletó-jegyekhez jutni.

Hát, először is rá kell írni Ferire a Messengeren, hogy meg akarjuk szerezni a jegyét. Ez még belefér az ember életébe, ha Sziget-rajongó. Utána azonban a „sorsolásig” naponta kell vele beszélgetni az ő kedvenc nagyszínpados fellépőjéről. Nem vagyok tisztában Gyurcsány zenei ízlésével, de – őszintén szólva – én már itt meghátrálnék.

Pedig még csak ezután jön a levelezés egy „DK-nak fontos politikai témáról”. Na, ne már! Ebben a piszkos kánikulában a Feri nagyszerűségéről és igazmondásáról kell trécselni… Ez az ár? Komolyan, akkor már inkább letöltök négy Medgyessy-beszédet laza és felhőtlen kikapcsolódásként.

Természetesen, ha valaki igazán vágyik a Szigetre, nyilván megküzd ezekkel az akadályokkal is. Csak éppen nem nyer. Nem a majdani balszerencsés sorsolás miatt, az itt nem számít. Mert olyan nem is lesz.

Idézem a szabályt: „Ha jól válaszolsz a kérdéseimre, akkor bekerülsz azok közé, akik közül kiválasztom azt, aki megszerzi a napijegyemet”.

Az akció egyszerű: ha már kidobtam némi pénzt az ablakon, hátha valaki ad egy használható ötletet a következő DK-kampányhoz – kvázi ingyen.

Mert a jó választ a „játékban” csak egy ember tudja, bizonyos Gyurcsány Ferenc. Így sportszerű és tisztességes, ugye? Különösen a Sziget-brand lenyúlásával fűszerezve. Ilyen a gyurcsányi esélyegyenlőséget növelő politika…

Szóval, játékra fel, demokraták!

 

(forrás:matete.pestisracok.hu)

Húsz éve nem volt ilyen: magyar Eb-arany női tornában!

HÜLYE SVÉDEK – Svédország támogatja a Magyarország elleni eljárásokat