in ,

AGYHALÁL – Elkezdett igazat mondani BBC riportere: élőben lekevereték

Fáj az igazság?

Kellemetlen helyzetbe került a magát mértéktartónak, objektívnek és függetlennek hazudó brit BBC, miután egy tudósítójuk elkezdett a valóságról beszélni. A honi és nemzetközi liberálisok egyik kedvenc csatornájának szerkesztői azonban könnyedén feloldották magukban ezt az ellentmondást: technikai hibára hivatkozva egész egyszerűen megszakították az adást.

Nem él meg kifejezetten könnyű napokat a brit köztévé: nemrég Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter alaposan helyretette a liberális propagandatévé elfogultan agresszív és hazug riporterét, most pedig éppen amiatt áll a bál, mert „technikai hibára” hivatkozva levettek a képernyőjükről egy kellemetlenül őszintén beszélő tudósítót.

A BBC News beszélgetős műsorának riportere, a hírhedten politikai munkát végző Jo Coburn éppen a csatorna egyik tudósítójával, Dominic Cascianival beszélgetett egy meglehetősen érdekes, jelenleg is zajló bírósági perről.

Sajtóértesülések szerint ugyanis beperelte a brit kormányt a Moammer Kadhafi líbiai diktátor csapatai által Thaiföldön elrabolt, majd brutálisan megkínzott Abdul Hakim Belhaj családja, mivel olyan tárgyi bizonyítékok jutottak a birtokukba, melyek azt mutatják, hogy

Belhaj és felesége elrablásában, majd a diktátornak való kiadatásában markáns szerepet vállalt a brit hírszerzés, nevezetesen az MI6.

A brit kormányra nézve igencsak terhelő, háborús bűnöket is esetlegesen magában foglaló titkos katonai akcióról és annak bizonyítékairól beszámoló tudósító a következő mondatokat kezdte el kifejteni, melyek végül az adás megszakítását eredményezték:

a Belhaj család nem abban érdekelt jelenleg, hogy milliós összegű kártérítésért pereljen, hanem abban, hogy kapjon egy hivatalos, egyértelmű elismerést az ügyben, hogy az MI6 is hozzájárult ahhoz, hogy családtagjukat elrabolták, kiadták és megkínozták.”

Majd úgy folytatta: „a család nagyon komoly, papíralapú bizonyítékok birtokában van, melyek világosan leírják, miként támogatta információval az MI6 azokat a diktátorhoz hű csapatokat, akik végül a férfit és annak feleségét elrabolták.”

Csakhogy ezen terhelő mondatok alatt már kezd szétesni az adás, a tudósítás láthatóan szakadás közeli állapotba került, ám a beszéd – a BBC számára kellemetlenül – továbbra is tisztán hallható. Mi több, a stúdióba való visszakapcsolás is kissé koraira sikeredett, hiszen látható, hogy a műsorvezető, Jo Coburn teljesen le van taglózva.

Szemmel láthatóan nincs hozzászokva, hogy valaki az adásában a valóságról beszéljen.

Arcára van írva a félelem, mellyel feltehetően a műsor szerkesztője felé próbált jelezni, eközben erőszakosan megpróbálja elhallgattatni a tudósítót, aki bár valóban eltűnt a képernyőről, a hangsávja érintetlen maradt. Ennek ellenére, néhány másodpercet követően a műsorvezető és a szerkesztők sikeresen megszakítják az adást, technikai hibára hivatkozva.

Érdekesség, hogy az ügy kapcsán még egy volt brit nagykövet, Craig Murray is megszólalt, aki szintén az egész jelenetnek a szürreális voltát hangsúlyozta, jelezvén: a riporter ilyesfajta megnyilvánulásai több, mint gyanúsnak hatnak.

(forrás: Sümeghi Lóránt, 888.hu)

Szijjártó bekeményít: a migránsközpontokat az EU-n kívül kell létrehozni

Az ostoba, magyarellenes Sargentininek még diplomája sincs