in ,

AGYHALÁL – Egy nem létező párt követelőzik – Párbeszéd: a kormány ne merje Patyi Andrást kinevezni!

Ostobák

A Párbeszéd arra szólítja fel a Fideszt, és azt követeli a kormánytól, hogy ne Patyi Andrást, a Nemzeti Választási Bizottság leköszönő elnökét nevezze ki a közigazgatási bíróság élére – közölte az ellenzéki párt szóvivője.

Fotó: MTI, archív

Barabás Richárd keddi budapesti sajtótájékoztatóján arra is felszólította a kormányzatot, hogy „ne folytassa a bíróságok függetlenségének további felszámolását”, és ne fideszes pártkáderekkel töltse fel az egyébként szétválasztásra szánt hatalmi ágakat.

Elmondta, a Párbeszéd attól tart, hogy az új közigazgatási bíróságot nem szakmai alapon, hanem a Fidesz politikai érdekeinek megfelelően szervezik majd meg, és így a Kúriából kiszervezik majd azokat a kényes ügyeket, amelyekben a Kúria eddig a kormánypárt számára kellemetlen döntéseket hozott.

Közölte, ha az új közigazgatási bíróság nem politikai, hanem szakmai alapú akar lenni, akkor az első lépése kell, hogy legyen a kormánynak, hogy a Kúria eddigi közigazgatási bíráit „kérdés és pályázat nélkül” átveszi.

Barabás Richárd arról is beszélt, hogy a Párbeszéd alkalmatlannak tartja jegybankelnöknek Matolcsy Györgyöt. A szóvivő szerint Matolcsy Györgynek szerepe van abban, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Szabadság téri épülete előtti utcaszakaszon a parkolójelzések közül kihagyták a 8-as és a 13-as számot, és ezzel a jegybankelnök „újabb babonaságokról tett tanúbizonyságot”. Sajtótájékoztatója végén Barabás Richárd az MNB utcai kapujának egyik kilincsén 8-as és 13-as feliratú lufikat helyezett el.

(forrás:demokrata.hu)

EXKLUZÍV! – Megrázó felvétel a genovai híd összeomlásának pillanatáról – video

HOPPÁ – Miniszterelnöki biztos lesz Lázár János