in ,

Agyhalál – Azért gyilkolt a migráns a svéd IKEA-ban, mert „történnek szar dolgok”

Az Eritreából származó migráns még 2015-ben szúrt le egy IKEA-ban egy 55 éves svéd asszonyt és annak 28 éves gyerekét. Most azt közölte, el akarja felejteni az egészet, és azzal magyarázta a történteket, hogy „történnek szar dolgok.”

 

A 37 éves elkövető, Abraham Ukbagabir még 2015. augusztus 10-én ragadott kést egy IKEA üzletben, majd minden előzetes figyelmeztető jel nélkül leszúrt egy 55 éves nőt és annak 28 éves fiát. Mindketten életüket vesztették a támadásban. Ukbagabir öngyilkosságot kísérelt meg a támadás után, de életben maradt. A támadóról már mi is írtunk korábban.

A svéd Expressen lap most interjút készített a gyilkossal, amelyben Ukbagabir elismétli, hogy a támadás napján „nem érezte jól magát”, ami annak tulajdonítható, hogy már hét különböző alkalommal elutasították a menedékkérelmét, három különböző országban.

Abraham Ukbagabir | Forrás: Twitter.

Amikor arról kérdezte a lap, hogy mit gondol két ártatlan emberi élet kioltásáról, a migráns ezt válaszolta:

Shit happens. Megértem, hogy ez nem jó dolog, de szeretném elfelejteni.”

Az, hogy a rokonok nehezen tudják elfelejteni a tragédiát, hidegen hagyja Ukbagabirt. Mint mondta, most már úgy is megtörtént, nem tud semmit sem mondani.

Az eritreai továbbá váltig állítja, hogy nem azért gyilkolt, hogy elítéljék, és így Svédországban maradhasson.

Nem erről van szó. Ez csak egy félreértés, és nem láttam előre a következményeket. Ma már nem tennék ilyet. Ezzel én most már együtt élek. Megtörtént és kész.”

(forrás: Forisek Ádám, 888.hu)

Budapest lesz Európa Sportfővárosa

GYŐZELEM – Görbicz tíz gólt dobott, legyőzte a Győr a Bukarestet