in

GYŐZELEM – Görbicz tíz gólt dobott, legyőzte a Győr a Bukarestet

Nagy győzelmet aratott a címvédő Győr női kézilabda-csapata a Bajnokok Ligájában. Görbicz Anita vezetésével – világklasszisunk tízet dobott a rangadón – megverte a magyar bajnok a román Bukarest együttesét a BL középdöntőjében.

 

A címvédő Győri Audi ETO KC négy góllal legyőzte a vendég román CSM Bucuresti csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének negyedik fordulójában, hétfőn este. A magyar bajnokságban is címvédő házigazdák keretéből Nora Mörk és Eduarda Amorim hiányzott, de Anja Althaus – akinek november közepén súlyosan megsérült a térde – visszatérhetett a csapatba.

Mindkét együttes remek védekezéssel kezdte a rangadót, ezért minden találat rendkívül értékes volt. Görbicz Anita gól nélkül zárta januárban a bukaresti meccset – amelyet a románok 28–22-re megnyertek -, és első megmozdulásaként ezúttal is büntetőt hibázott. Paula Ungureanu nem sokkal később Nycke Groot hétméteresét is kivédte, ennek ellenére – Stine Oftedal vezérletével – továbbra is a házigazdák voltak előnyben (6–4).

A folytatásban egyre több szabálytalanság tördelte a játékot, de ez sem törte meg a címvédő lendületét, és a 23. percben – a meccs során először – három találattal vezetett (9–6). A kapuban Kari Aalvik Grimsbö nyújtott kiváló teljesítményt, még akkor sem kért cserét, amikor Isabelle Gulldén közelről telibe találta az arcát, és ápolni kellett. A CSM Bucuresti a hajrában levitte a kapusát, hogy emberelőnyben támadhasson, és bár háromszor is gólt szerzett létszámfölényben, Groot mindhárom középkezdés után az üresen maradt román hálóba talált (13–10).

A második felvonás elején Görbicz révén kétszer is emberhátrányból voltak eredményesek a hazaiak (16–11), akik a korábban látott nagy iramban kézilabdáztak, és eredményességük miatt a vendégek a 42. percben az utolsó időkérési lehetőségüket is kihasználták. Gulldén góljaival igyekezett tartani magát a román csapat, a győriek ráadásul támadásban némileg megtorpantak, ezért 15 percig nem találtak be akcióból.

A hajrában felzárkózott a CSM Bucuresti, ám Görbicz a szünet után minden büntetőjét értékesítette, és ez elégnek bizonyult a magabiztos sikerhez. A vendégcsapat egyszer sem vezetett a találkozón. A győriek szombaton a dán Nyköbing FH otthonában folytatják szereplésüket a BL középdöntőjében.

(forrás:pestisracok.hu)

Agyhalál – Azért gyilkolt a migráns a svéd IKEA-ban, mert „történnek szar dolgok”

A kormány tájékoztató kampányt indít az ENSZ migrációs csomagjáról