in , ,

AGYHALÁL – A tájékozott Sargentini most attól retteg, hogy Orbán elveszi a német befektetők illateszerboltjait

Teljesen nevetséges lenne, ha nem szavaznák meg a jelentést, ami tényeken alapul és a demokrácia alapvető értékeit próbálja megvédeni

Teljesen nevetséges lenne, ha nem szavaznák meg a jelentést, ami tényeken alapul és a demokrácia alapvető értékeit próbálja megvédeni – állította saját jelentéséről Judith Sargentini. A zöldpárti politikusnő szerint nem is a migráció kezelésével van a legnagyobb gond hazánkban, hanem azzal, ahogy a kormány az állampolgárokkal bánik, akiknek korlátozza a pluralista médiához való hozzáférését, korlátozza a civil szervezetek működését, kriminalizálja a hajléktalanságot.

 

Ez a kijelentése annyira egybevág a balliberális Mérce.hu unalomig ismert kliséivel, hogy felmerül a gyanú, Sargentini esetleg megkérdezte, mit kell válaszolnia. Tájékozottságát még jobban demonstrálja, amikor arról beszél, félő, hogy Orbán Viktor elveszi a német befektetők illatszerboltjait.

Sargentini a Mérce.hu-nak adott interjújában arról beszélt, az Európai Bizottság Lengyelországgal szemben azért mert fellépni, mivel politikailag támogatottnak érezte magát, ellentétben a Magyarországgal szembeni fellépéssel. Utóbbi esetben ugyanis közbeszólhat az Európai Néppárt (EPP), amely Sargentini szerint a legfőbb akadálya hazánk elmarasztalásának. Hozzátette, jelentésének elfogadásáról szóló szeptemberi szavazásnak is nagy kérdése, hogy az Európai Néppárt képviselői (Sargentini szerint több mint felük nagyon aggódik) hogyan döntenek majd. Sargentini arról is beszélt, bár szerinte a V4-ek egyetértenek a migráció kérdésében, más témákat illetően azonban megosztottak. Példaként említette a lengyel néppárti képviselőket, akik az ő oldalán állnak.

Ugyanakkor úgy vélte,

teljesen nevetséges lenne, ha nem szavaznák meg a jelentést, ami tényeken alapul és a demokrácia alapvető értékeit próbálja megvédeni.

Amennyiben mégsem szavaznák meg a jelentését, az Sargentini szerint azt jelenti, hogy

először próbáltuk végigvinni a 7-es cikkely szerinti eljárást, de a Parlament úgy döntött, hogy kivonja magát a jogállamiságról szóló vitákból. Ha hagyjuk, hogy ez a jelentés elbukjon, nem adjuk jelét sem annak, hogy az, ami Magyarországon történik, “nem elfogadható”.

Sargentini elmondta, szerinte a fő probléma a magyar kormánnyal nem az, ahogy a migránsokat kezeli, hanem az, ahogyan a saját állampolgáraival bánik. Szerinte a kormány

korlátozza a polgárokat a pluralista médiához való hozzáférésben, korlátozza a civil szervezetek működését, kriminalizálja a hajléktalanságot. Hiba lenne azt hinni, hogy ez a vita a menekültügyről és a migrációról szól. Ez a magyarokról szól. Minden más valaki más narratívája.

A képviselőnő szerint akkor kezdett sérülni a jogállamiság Magyarországon, amikor elkezdték gyors egymásutánban módosítgatni az Alkotmányt. Sargentini arról is beszélt, Magyarország a többi V4-es országhoz képest normális növekedést produkál. Ugyanakkor szerinte a mikor a jogállamiság sérül, a befektetési kedv csökken.

Magyarország nem az az ország, ahol biztonságosan fektethetsz be. A külföldi befektetők nem érzik magukat biztonságban. A német befektetők azonban még mindig szép üzleteket kötnek, amikor Magyarországon jártam, DM-eket, Aldi–kat láttam. De nem tudhatod, mindez meddig tart, ha valami félremegy. Mi van akkor, ha Orbán gondol egyet és elveszi a német cégektől az üzletet, hogy a barátainak adja? Azt is látjuk, hogy a képzett fiatalok Nyugat–Európába költöznek. Szóval a gazdasági növekedés nem garantált.

-fogalmazott.

Úgy vélte, a normális szankció hazánk ellen az lenne, ha meg tudnák állítni a romlást. Mint kifejtette, a probléma azzal van, hogy nem tudja az Unió sem a megoldást arra, ha valaki azt mondja:

Baszd meg, nem érdekel, hogy nem biztonságos így vezetni, a büntetéssel meg majd akkor foglalkozom, amikor már megbüntetnek.

Végül arról beszélt a Mérce.hu-nak:

Mi készteti Orbánt azokra a dolgokra, amiket tesz? Nem hiszem, hogy ez hasznára válna az ország gazdaságának és polgárainak. Azt hiszem, ő és az őt körülvevők egyre gazdagabbá válnak. De hogyan tudsz foglalkozni valakivel, aki kiszámíthatatlan, és akinek nagyon mások az elképzelései arról, hogy mik szolgálják az érdekeit?

Forrás: merce.hu; fotó: theparliamentmagazine.eu

(forrás:pestisracok.hu)

LIBERÁLIS „INTELLIGENCIA” – Ami az USA-ban „Fuck Trump, az a magyar libsiknek „Orbántakaroggy!”

Szentesi Zöldi László – Utána az özönvíz. Hatvan cég, ötvenmilliárd forint.