in , ,

Agyhalál – A német baloldal uniós pulcsiban, baseballütővel számolna le a jobboldallal

Szintet lépett a német baloldal: a Szociáldemokrata Párt ifjúsági tagozata baseballütős plakáttal buzdít az erőszakra

A Német Szociáldemokrata Párt ifjúsági tagozata, a Jusos vérlázító felhívást tett közzé. Egyik berlini tagjuk uniós zászlót ábrázoló pulóverben szerepel a poszteren, kezében pedig egy baseballütő van. Alul az a szöveg olvasható szabad fordításban, hogy

tegyük hűvösre a nacionalizmust.

Anikka Klose, a Jusos egyik vezetője elismerte, hogy ez valóban a párt egyik hivatalos plakátja, de nem gondolja, hogy ez felháborító lenne.

Az igaz, hogy provokatív, ez is volt a szándékunk

– mondta, majd azért a biztonság kedvéért hozzátette, hogy a SPD berlini ifjúsági tagozatának véleménye szerint az erőszak nem a megfelelő módja a politikai viták rendezésének.

Michael Müller, az SPD berlini vezetője elmondta, hogy elítéli a fiatal szociáldemokraták poszterét, és elhatárolódnak a választási kampány ezen formájától. A Jusos a baseballütős plakátokat alig pár nappal az EP-választás előtt hozta nyilvánosságra.

A baloldali ifjúsági szervezetnek nem ez az első nagy botránya. Korábban konzervdobozokra rakták fel azoknak a politikusoknak az arcképeit, akikkel nem szimpatizálnak, majd tárgyakat dobáltak feléjük.

(Bokor Gábor, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Exkluzív interjú Tommy Robinsonnal: “Orbán Viktor Európa legerősebb vezetője, nem Merkel, vagy Macron” – Videó

Bréking – Lemondott a holland miniszter! – Mutatjuk a részleteket!