in , ,

Bréking – Lemondott a holland miniszter! – Mutatjuk a részleteket!

Hatalmas botrány van

Lemondott a migránsbűnözés adatait meghamisító holland migrációügyi miniszter

 

Lemondott Mark Harbers, holland migrációügyi miniszter egy meghamisított dokumentum miatt, amely migránsok által elkövetett bűncselekményeket tartalmazott – írta meg az Euractiv. Az ügy rossz fényt vethet a kormányra az EP-választás hajrájában, miközben a miniszterelnök Mark Rutte próbál harcolni azok ellen a migrációellenes politikusok ellen, akik így már eséllyel érnek el jó eredményt vasárnap. 

 

Egy a menedékkérők által Hollandiában elkövetett bűncselekményekre vonatkozó, állítólag meghamisított statisztikákat tartalmazó dokumentum miatt kényszerült távozni Mark Harbers, holland migrációügyi miniszter. A dokumentum az olyan egészen apró bűncselekményeket is listázta, mint a bolti lopás, de szerepeltek benne a szexuális zaklatások, sőt, a gyilkosságok is. A mulasztásra a De Telegraaf hívta fel a figyelmet, a holland parlamentben pedig nagy felháborodást váltott ki, a jogászok pedig egyből azon kezdtek vitatkozni, hogy a miniszter vajon hibát követett-e el, vagy szándékosan próbálta elferdíteni a tényeket.  Harbers benyújtotta a lemondását, viszont megjegyezte, nem szándékosan közölt hamis adatokat.

 

Lejtmenetben a liberális koalició

Rutte kormánya nemrég szintén nagy veszteségeket szenvedett, amikor a jobboldali populista Fórum a Demokráciáért (FvD) lett a hollandiai tartományi választások nagy nyertese, miközben a liberális-kereszténydemokrata kormánykoalíció elvesztette többségét a parlament felsőházában. A FvD egyébként nyíltan vallja, hogy az országnak ki kellene lépnie az EU-ból. Egy friss kutatásból egyébként nemrég kiderült, az észak-afrikai migránsok 20 százaléka feltehetően az elmúlt másfél évben követett már el bűncselekményt. A holland rendőrség által kiadott adatokból kiderült, hogy 2017-től kezdődően 3 888 illegális bevándorlónak lehet köze az előző évben történt 5076 bűncselekmények valamelyikéhez. Portálunk korábban megírta, a terrorizmus nyomta rá bélyegét Hollandiára 2018-ban. Amszterdamban több terrortámadást követtek el, néhány    merényletkísérletet pedig a hatóságoknak még időben sikerült megakadályozni.

(Dezse Balázs, pestisracok.hu)

Agyhalál – A német baloldal uniós pulcsiban, baseballütővel számolna le a jobboldallal

Szentesi Zöldi elmondja a tutit a 444-ről és az index.hu-ról