in , ,

Agyhalál – A lengyelek teljesen elbutultak – A lengyelek már koalíciót hoznának létre Magyarország ellen

Az Oroszország elleni háborúra készülő védelmi miniszter szerint Magyarországnak a török döntés után azonnal hozzá kellene járulnia Svédország NATO-csatlakozásához.

Brüsszel, 2023. december 15. Donald Tusk lengyel miniszterelnököt (b) fogadja Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az Európai Unió tagországai állam- és kormányfõinek második napi tanácskozása elõtt Brüsszelben 2023. december 15-én. MTI/EPA/Olivier Hoslet

 

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz lengyel védelmi miniszter egy koalíció létrehozására szólított fel, amely nyomást gyakorolna Magyarországra, hogy azonnal járuljon hozzá Svédország NATO-csatlakozásához – írja a PAP hírügynökség.

A miniszterelnök-helyettes – aki már egy Oroszország elleni háborúra készül – úgy véli, a ratifikáció Európa és a világ biztonságának alapvető kérdéséről, valamint a NATO északi szárnyának megerősítéséről szól.

A magyaroknak azonnal hozzá kellene járulniuk Svédország NATO-csatlakozásához a törökök kedvező döntését követően

– jelentette ki a lengyel politikus, nem törődve azzal, amit többek között Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója mondott a Mandinernek, azaz nincs összefüggés a magyar és a török döntés között.

Érdemes egy koalíciót összeállítani, amely nyomást gyakorolna Magyarországra a döntés mielőbbi meghozatalára

– folytatta a védelmi miniszter, aki nem tudja elképzelni, hogy Magyarország hosszú távon blokkolja a ratifikációt, hiszen a késlekedés szerinte a NATO minden tagjának árt.

Aligha véletlen, hogy a lengyel miniszterelnök-helyettes előtt egy név nélkül nyilatkozó magas rangú tisztviselő is azt mondta a Politicónak: Németország nyomást akar gyakorolni Magyarországra annak érdekében, hogy gyorsítsa fel Svédország NATO-tagsági kérelmének jóváhagyását.

(Mandi)

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Ideje lenne az érdekképviseletek területén is végrehajtani a rendszerváltást – és kitakarítani a kamu-érdekvédőket a munka világából

Na, honnan volt a pénz? Na, honnan? A botrány kirobbanásáig egyenesen kérkedett a hídpénzbotrány főszereplője luxus életvitelével