in ,

Agyhalál a köbön – Karácsony Messengeren írogat az embereknek arról, hogy Orbánék meg akarják akadályozni az előválasztást

Ha Orbánék most azt hiszik, meghátrálunk, nagyot tévednek – írja a főpolgármester privát üzenetben a választóknak.

„Karácsony Gergely Facebook-üzenetekkel és álhírekkel zaklatja a választókat. Meddig lehet még süllyedni?” – tette fel a kérdést Deák Dániel hivatalos Facebook-oldalán. A XXI. Század Intézet elemzője képernyőfotót is mellékelt bejegyzéséhez, amelynek tanúsága szerint a főpolgármester privát üzenetében már kész tényként állítja, hogy hekkertámadás állt a ma délután becsődölt ellenzéki előválasztás hátterében.

 

 

 

Először még óriási sikernek értékelték a leállást

Érdekesség, hogy a rendszer leállását követően az ellenzéki erők első reakcióikban még egy egészen másfajta narratívát próbáltak sugallni választóiknak, eszerint nem támadás miatt fagyott le a rendszer, hanem a hatalmas érdeklődést nem tudta feldolgozni az informatikai háttér.

Az Előválasztás 2021 hivatalos Facebook-odalán például azt írták:

Hatalmas siker az előválasztás – két órás leállás az erőforrásbővítésért. Minden várakozást felülmúlóan nagy számban jelentek meg szombat reggel az előválasztáson szavazni vágyók, ez pedig a magyar demokrácia fontos sikere.

De a Momentum elnöke, Fekete-Győr András is ekkor még azt írta Instagram-oldalán: „Változást akaró tömegek rohamozták meg az ellenzéki sátrakat, amit az algoritmus hekkertámadásnak vett, ezért blokkolni kezdett.

 

(mandiner.hu)

 

Add tovább!

Összeomlott az előválasztás, mint a baloldal Gyurcsány nélkül

Deák Dániel: nyíltan kimondják, hogy a kormány hibáztatása a terheléses támadásért kommunikációs trükk.