in , ,

Agyhalál – A Fideszt vádolta korrupcióval egy luxemburgi politikus, majd belebukott saját korrupciójába

Frank Engel, a luxemburgi Keresztényszociális Néppárt (CSV) elnöke távozik posztjáról, miután korrupció gyanúja merült fel vele kapcsolatban.

Frank Engel, a luxemburgi Keresztényszociális Néppárt (CSV) elnöke távozik posztjáról, miután korrupció gyanúja merült fel vele kapcsolatban.

Pénteken közölte a luxemburgi Keresztényszociális Néppárt (CSV) nemzeti bizottsága, hogy addigi elnöke, Frank Engel távozik posztjáról. Engel néhány órával korábban még arról beszélt: nem sértett törvényt és nincs miért bocsánatot kérnie.

A luxemburgi RTL nyomán az M1 beszámol arról: Frank Engel 2019-ben hét hónapon keresztül kapott jelentős összeget egy a párthoz köthető alapítványon keresztül, a szerződés szerint azért, hogy tagokat toborozzon. A szervezet viszont valójában csak papíron létezett. Frank Engel szerződéséről ráadásul a vád szerint saját párttársai sem tudtak, akik szerint a politikus pártelnökként nem lett volna jogosult az összesen 40 ezer euróra. Frank Engel az egyik luxemburgi lapnak elismerte, hogy hozzájutott ehhez az összeghez, de azt állította, hogy nem sértett semmilyen törvényt, pusztán egy belső politikai leszámolás zajlik ellene.

Engelt a párt köreiből jelentették fel az ügyészségen, amely nyomozást indít az ügyben.

Frank Engel korábban EP-képviselőként a magyar kormány rendszeres kritikusaként szólalt fel: volt, hogy kijelentette, hogy „nem befogadni a menekülteket, nem európai magatartás”; egy EP-vitában arról beszélt: a magyarok különleges emberek ugyan, de annyira nem, hogy képesek legyenek feltalálni az olyan keresztény demokráciát, amely illiberális; pártja kezdeményezte a Fidesz EPP-ből való kizárását is; és volt, hogy néppárti kereszténydemokrataként dicsérte a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció EU-pártiságát. Engel egy DK-s konferencián is felszólalt Niedermüller Péter társaságában.

 

(mandiner.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Ujhelyi lényegében még egyetlen fillért sem hozott az EU-ból a magyaroknak

Akcióban Szijjártó Péter: keletről vakcina, nyugatról gáz érkezik