in ,

Aggódunk az EU-s jogállamiságért – Korrupciós botrány Brüsszelben, őrizetbe vették az EP egyik alelnökét

A belga rendőrség 16 helyen tartott házkutatást

A belga rendőrség 16 helyen tartott házkutatást, és legalább négy embert őrizetbe vett Brüsszelben és környékén pénteken korrupciós vádak miatt. Az őrizetbe vettek között van Eva Kaili, az Európai Parlament alelnöke, a görög Pasok szocialista párt tagja– számolt be a Politico.

A folyamatban lévő vizsgálatok miatt azonnali hatállyal felfüggesztették a parlamenti szocialisták és demokraták frakciójából – írta az uniós szintű képviselőcsoport a Twitteren, ezen kívül pedig a pártjából, a Pasokból is kizárták a politikust.

 

 

A 444 arról ír, a gyanú szerint Katar megvesztegetett minimum négy, az Európai Parlamenthez köthető személyt. Az állam az ajándékokért és pénzért – közel hatszázezer euróért – cserébe a parlament döntéseinek befolyásolását várhatta.

A belga szövetségi ügyészség közleménye szerint a házkutatásokat egy szélesebb körű nyomozás részeként hajtották végre, elsősorban parlamenti asszisztenseket célozva. A Le Soir és a Knack belga lapok arról számoltak be, hogy a Kaili mellett fogva tartottak között volt Luca Visentini, a Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség főtitkára is.

Kaili, a parlament 14 alelnökének egyike a közelmúltban a „munkajogok éllovasának” nevezte Katart, miután találkozott az ország munkaügyi miniszterével, annak ellenére, hogy mély nemzetközi aggodalmak vannak a stadionépítő munkások körülményeivel kapcsolatban.

 

 

(pestisracok.hu)

 

  

 

 

 

 

 

 

[pj-news-ticker]

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

Nagy Ervin: ha a tegnapi diáktüntetés a közoktatásunk végterméke, akkor valóban baj van

Ezt is elQrták – Sokkal drágább és sokkal rosszabb a tervezettnél: így rontották el Kamu Geriék a Blaha felújítását