in ,

Áder János: Életet mentünk, ha most türelmesek vagyunk – Videó

Életet mentünk, ha húsvétkor is betartjuk a korlátozásokat, ha biztonságos távolságot tartunk egymástól

Életet mentünk, ha húsvétkor is betartjuk a korlátozásokat, ha biztonságos távolságot tartunk egymástól, még azoktól is, akiktől ünnep idején nagyon nehéz, életet mentünk, ha türelmesek vagyunk – jelentette ki nagypénteki beszédében a köztársasági elnök.


Áder János köztársasági elnök felidézte, hogy amikor az év elején boldog új évet kívántunk egymásnak, még senki nem gondolta, hogy tavaszra a feje tetejére áll a világ és rendhagyó húsvétra kell készülni. Elmondta, 2020 tavaszán új időszámítás kezdődött a világban, újévi lehetőségek helyett félelem és bizonytalanság, fejlődés helyett visszaesés, szabadság helyett korlátozás lesz érvényben.

Napról napra számoljuk veszteségeinket, mindent amitől ez a járvány megfoszt minket

– jelentette ki, hozzátéve sokan már most gyászolnak, még többen a betegséggel küzdő szeretteikért aggódnak.

Áder János elmondta, hogy elvesztettük biztonságérzetünket, a szabad mozgás lehetőségét, sokaknak került veszélybe a munkája és megélhetése. Hozzátette: a gyarapodó veszteségek szomorúvá tesznek mindenkit.

Elmondta, hogy ezen a húsvéton nem tehetjük, azt, mint máskor. Nem tehetjük azt, amit eddig, sem közösségként, sem családként. Ez a húsvét nem a közös ünneplésről szól, hanem a segítségnyújtásról, a köszönetnyilvánításról és a türelemről.

Az államfő szerint köszönettel tartozunk azoknak, akik:

  • maszkokat készítenek színházi varrodákban, szeretetszolgálatok közösségeiben, falusi összefogás keretében, divatmárkák műhelyeiben,
  • bevásárolnak idős szomszédaiknak, támogatják a magányosokat,
  • megszervezik a tenni akarókat, összekötik a segítőt a rászorulóval,
  • ételeket készítenek a kórházakban dolgozóknak és azoknak is, akik szállást adnak nekik,
  • néhány nap alatt új mentőkiállót vagy konténervizsgálót építenek,
  • lehetővé teszik, hogy az iskolák a virtuális térben működhessenek,
  • kulturális kincseket osztanak meg az interneten,
  • gondoskodnak a lélekről és bíztató szavakkal, online istentiszteletekkel, közös imádsággal növelik a reményt,
  • átállítják üzemeiket, vállakozásaikat közcélú termelésre.
Legfőbbként azoknak az orvosoknak, ápolóknak, egészségügyi dolgozóknak tartozunk köszönettel, akik a húsvéti ünnepnapokon is közel kerülnek a veszélyhez

– jelentette ki.

Áder János elmondta azt is, hogy köszönet jár a boltosoknak, az áruszállítóknak is, akik mindent megtesznek azért, hogy el tudjanak látni minket szükségleteinkkel. A tanárok leleményesen, de sok pluszmunkával alkalmazkodnak a távoktatáshoz, a katonák és rendőrök pedig óvják határainkat.

Mindenkinek köszönet, aki felelősséggel végzi munkáját ebben az embert próbáló időben

– mondta.

Áder János szerint a türelemmel mindenki kiveheti részét a sikeres védekezésben.

Ha most tudunk várakozni, önként lemondunk a nagyobb szabadságról, azzal teret adunk a gyógyulásnak – mondta, hozzátéve, ha elfogadjuk a sokszor nehéz szabályokat, akkor mindannyian részesei leszünk a járvány leküzdésének.

A köztársasági elnök azt mondta, most ne az legyen a kérdés, hogy mi nincs, hanem, hogy mi van, hogy kikért kell türelmesnek lenni.

Életet mentünk, ha húsvétkor is betartjuk a korlátozásokat, ha biztonságos távolságot tartunk egymástól, még azoktól is, akiktől ünnep idején nagyon nehéz, életet mentünk, ha türelmesek vagyunk

– jelentette ki.

(Filipp Dávid, 888.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

A lélegeztetőgépekért meg kell küzdeni – Orbán terepszemlét tartott a COVID19 Központban – Videó

Nyílt levél M. Dobos Marianne-nak – Vajon hol volt az RSF, amikor Gulyás Balázs egy újságírót akart meglincselni? – Videó