in , , ,

A veszély valós: a bevándorlók gyarmatosítják Európát

A befogadó ország kultúráját, életmódját átvenni nem akaró bevándorlók gyakorlatilag kolonizálják, gyarmatosítják Európát

A befogadó ország kultúráját, életmódját átvenni nem akaró bevándorlók gyakorlatilag kolonizálják, gyarmatosítják Európát – mondta Éric Zemmour, a francia Le Figaro jobboldali napilap publicistája pénteken, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti migrációs konferenciáján. 

 

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az újságíró előadásában emlékeztetett, Franciaország a XIX. század második felétől Európában elsőként tapasztalhatta meg a – nagyrészt más európai régiókból származó – bevándorlók érkezését, és bár ez a folyamat akkor sem zajlott konfliktusok nélkül, a szigorú francia asszimilációs politika sokáig sikeres volt.

Ezt azonban az utóbbi évtizedekben megváltoztatta a bevándorlók számának robbanásszerű növekedése, valamint az angolszász multikulturalizmus átvétele, ami szakított azzal a gyakolattal, hogy a bevándorlóknak alkalmazkodniuk kell új otthonuk kultúrájához – mondta.

Hozzátette, mindennek az az eredménye, hogy Franciaországban – Angliához és Németországhoz hasonlóan – kialakulóban vannak olyan területek, amelyek életmódja, kultúrája teljesen eltérő, és ahová a rendőrök sem szívesen mennek be.

Éric Zemmour szerint leginkább a muzulmán bevándorlók azok, akik nem hajlandók alkalmazkodni. Úgy fogalmazott, az iszlám ügyesen felhasználja a nyugat-európai liberális kultúrát, hogy a kontinensre hozzon egy olyan vallást, amely nem tartja tiszteletben az egyént.

Hangsúlyozta, mindez a keresztény és muzulmán inspirációjú társadalmak szembenállásához, a Kelet és a Nyugat összecsapásának megismétlődéséhez vezethet. „Az iszlám a zászlóvivője a Keletnek, amely bosszút áll a Nyugaton” – fogalmazott.

(forrás:demokrata.hu)

Sarkozy is a magyarokkal van! – Sarkozy: Európának joga van ahhoz, hogy határai legyenek, és joga van ezeket a határokat megvédeni

Nem stadion – Öt szabadstrand újul meg nyárra a Balatonon