in , ,

Sarkozy is a magyarokkal van! – Sarkozy: Európának joga van ahhoz, hogy határai legyenek, és joga van ezeket a határokat megvédeni

Európa az összefogás és a kompromisszum szinonimája, és Európa most azért gyenge, mert megosztott

Európa az összefogás és a kompromisszum szinonimája, és Európa most azért gyenge, mert megosztott – mondta Nicolas Sarkozy, Franciaország volt elnöke szombaton a Mathias Corvinus Collegium budapesti migrációs konferenciáján.

 

Még soha nem volt ennyire szükségünk Európára, de Európa még sosem volt ennyire megosztott, mint most; sokan azért fordulnak el Európától, mert úgy gondolják, Európa gyenge, és ennek oka a megosztottság”

– mondta Nicolas Sarkozy, aki szerint az uniós tagállamoknak össze kell fogniuk, akkor is, ha nagyon különböznek egymástól, ugyanis kompromisszum nélkül nem működhet Európa.

A volt államfő szerint Európának joga van ahhoz, hogy határai legyenek, és joga van ezeket a határokat megvédeni.

Fotó: MTI Fotóbank

Ha egy Európán kívüli ország európai segélyekben akar részesülni, küzdenie kell az illegális bevándorlással szemben”

– közölte Sarkozy.

Afrikával kapcsolatban, ahonnan fokozatosan fog nőni a migrációs nyomás, azt mondta, hogy nagy fejlesztési tervet kellene kidolgozni, hogy minden fiatal találjon munkát a saját országában.

Nicolas Sarkozy arra is kitért, hogy nem lehet folytatni a „szociális turizmust” Európában, a külföldiekre vonatkozó szabályokat harmonizálni kell, hogy ne az alapján válasszanak új hazát az emberek, hogy hol a legkedvezőbbek a segélyek.

Fotó: MTI Fotóbank

Túl sok mindennel foglalkozik Brüsszel, egyes témaköröket vissza kell adni a nemzetállamoknak, így sokszínű, de működőképes lesz Európa”

– fogalmazott, majd azzal folytatta, hogy nem akar Brüsszeltől leckét kapni, de ő maga sem ad leckét másoknak.

A volt francia elnök úgy fogalmazott, Magyarország „édesapám országa”, nagy történelme van, bátor nemzet, mélységesen európai ország az értékeinél, a kultúrájánál és a történelménél fogva, továbbá demokratikus ország.

Ha valaki háromszor egymást követően megnyeri a választást egy instabil világban, az tiszteletet érdemel”

– tette hozzá, a Fidesz 2010-es, 2014-es és 2018-as parlamenti választási győzelmére utalva.

(Bokor Gábor, 888.hu)

Hoppá! – Orbán Viktor fogadta Nicolas Sarkozy-t

A veszély valós: a bevándorlók gyarmatosítják Európát