in ,

A teljes söpredék balmédia hallgat – A valaha látott legjobb márciusi adat a foglalkoztatásban

A valaha volt legkedvezőbb márciusi adatot regisztrálta a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat

A valaha volt legkedvezőbb márciusi adatot regisztrálta a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat: eszerint 2023 márciusában 243 833 regisztrált álláskereső volt hazánkban. A regisztrált álláskeresők száma az eddigi legjobb, egy évvel ezelőtti szinthez képest is több mint hétezer fővel csökkent az év első három hónapjában, összességében még soha nem volt ilyen alacsony a regisztrált álláskeresők létszáma – idézi a Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleménye Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkárt.

A kormány 2010 óta a teljes foglalkoztatás elérésén és a munkaalapú gazdaság kiépítésén dolgozik, a háború és szankciók sújtotta gazdasági helyzetben is mindent megtesz azért, hogy megvédje a családokat, a nyugdíjasokat és a teljes foglalkoztatottságot. Ki kell védeni a recessziót, meg kell őrizni és növelni kell a vállalkozások versenyképességét, le kell törni az inflációt. A kormány már húsz intézkedést hozott ennek érdekében.

 

Ezek működnek, csökkenésnek indult az infláció, és tovább csökkent az álláskeresők létszáma

 

– szögezi le a tárca közleménye.

Felidézik: 2010 óta több mint négyszázezerrel csökkent a regisztrált álláskeresők száma Magyarországon. A tavaly decemberben elindított, Vállalkozások munkaerő-támogatása és a Munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatás nevű programokra már 12 ezer álláskereső foglalkoztatására érkezett be kérelem, mintegy 12 milliárd forint értékben. A programokban való részvétel érdemben segíti elő a munkát keresők mielőbbi elhelyezkedését, segítségükkel mintegy kilencezren már sikeresen elhelyezkedtek – jegyzi meg a tárca.

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

Titkos hangfelvétel: „Gyurcsány egy bunkó paraszt”

Trombitás Kristóf keményen nekiment a Telexnek: „Majd még hangosabban ordibáljátok az eddigi hazugságaitokat?”