in ,

Titkos hangfelvétel: „Gyurcsány egy bunkó paraszt”

MEGNYÍLÓ VÁROSHÁZA-AKTÁK, LAPUNKNÁL ANONYMUS KÖZEL TÍZ ÓRÁS VÁGATLAN HANGFELVÉTELÉNEK LEIRATA

– Gyurcsány Ferenc egy bunkó paraszt, érted?! – fogalmazott Gansperger Gyula a Városháza eladásával összefüggésben folytatott egyeztetések egyikén. Ez azokból a vágatlan hangfelvételekből derül ki, amelyeket korábban Anonymus juttatott el a hatóságokhoz, és amelyeknek a leirata a jelenleg zajló büntetőeljárás nyomozati anyagainak részét képezik. Lapunk a következő hetekben ezekből az iratokból szemezget majd.

A Városháza-ügy azt követően robbant ki, hogy egy álarcos alak, Anonymus 2021 őszén több hanganyagot is nyilvánosságra hozott. A szerkesztőségeknek elküldött felvételekből az derült ki, hogy a rendkívül értékes Városháza-épületegyüttest és a hozzá tartozó telket a Karácsony Gergely-féle balliberális városvezetés alatt többmilliárdos kenőpénzért cserébe, titokban akarták eladni. Az ingatlan kapcsán orosz, olasz, amerikai és izraeli befektetőknél is házalt egy baloldalhoz köthető személy.

 

 

 

Az orosz befektetőkkel, azok közvetítőivel folytatott egyeztetéseket vélelmezhetően valamelyik résztvevő rögzítette. A hanganyagok alapján az a kép rajzolódott ki, hogy a fővárosban az ingatlanértékesítésekre szakosodva jól behatárolható kör korrupciós, úgynevezett jutalékos rendszert működtetett, így bizonyos személyekhez csúszópénzek kerültek.

A történtek miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást indított, a rendőrök tavaly ősszel befolyással üzérkedés gyanúja miatt három embert ki is hallgattak. A Városháza-ügyben meggyanúsították a fővárosban működő korrupciós rendszer kulcsfigurájának tartott és a baloldalhoz szorosan köthető Berki Zsoltot, valamint testvérét, Berki Józsefet. Előbbi keresett meg a Városháza adásvételével kapcsolatban több, Magyarországon ismert üzleti kört, utóbbiról pedig érdemes megemlíteni, hogy éppen abban az időben dolgozott a néhai Kiss Péter mellett, amikor a volt MSZP-s miniszter titkárságvezetője Kiss Ambrus jelenlegi főpolgármester-helyettes volt.

Az ügyben már egy koronatanút is kihallgatott a rendőrség, amely folytatja a büntetőeljárást. A nyomozati anyagok részévé vált az a sajtóban még meg nem jelent, közel tíz órányi felvétel, amelyet Anonymus vágatlan formában a hatóságokhoz juttatott el. A Magyar Nemzet birtokába került a szóban forgó hanganyagok leirata. Mint kiderült, a Városháza és más fővárosi ingatlanok értékesítése mellett az egyeztetések kötetlenebb részeiben számos érdekes történet, megállapítás, háttérinformáció hangzott el, amelyből lapunk a következő időszakban szemezget majd.

 

 

Sorozatunk első részében Gansperger Gyula két volt kormányfőről alkotott véleményét ismerhetjük meg. Az már korábbi cikkeinkből kiderült, hogy miként vélekedik Bajnai Gordonról. – Magyarországon alapvetően az egész ellenzék mozgása mögött, ugye, én azt gondolom, a külföldi erők és finanszírozók állnak. […] Ugye kik ezek az erők? Ugye egyik része ez a Soros-birodalom, fogalmazzunk így. A másik része azok a nagytőkés csoportok, Németország, az Egyesült Államok főleg, akik itt szeretnék, hogyha befolyással rendelkeznének. Én azt gondolom, hogy ezeknek az embere a Gordon – fogalmazott Gansperger, aki éveken keresztül együtt dolgozott Bajnaival a Wallisnál, akit ő váltott a vezérigazgatói székben.

 

Karácsony Gergely; Bajnai Gordon; Kónya Péter

 

Szerinte Bajnai nagyon elfogadott ember, nagyon jól beszél angolul, németül, mindenkivel, Merkellel is jóban volt annak idején. Arra a felvetésre, hogy Gyurcsányt mennyire fogadják el, úgy reagált: – Az egy bunkó paraszt, érted?! Úgy vélte, össze sem lehet hasonlítani őket. Ellentétben Gyurcsánnyal, Bajnaira nem lehet azt mondani, hogy „megvett az államtól valamit, és magáévá tette három forintért. Meg nem százával csinálta a Sutyi Bt.-ket.” Szerinte Gyurcsány a látszatra sem ügyelt. – Hát az lesz…rta, majd a Klárikáék (Dobrev Kláráék – a szerk.) elsimítják neki […]. Hát és azért el is simították, mindent megúsztak – ecsetelte Gansperger Gyula.

A baloldali üzletember Gyurcsánynak nyilván azokra az ügyleteire utalt, amikor agyafúrt konstrukciók útján privatizálta például a Parlament közelében lévő, meglehetősen értékes Szalay utcai ingatlant, illetve a balatonőszödi kormányüdülőt. A két adásvételben az volt a közös, hogy végeredményben egy fillérjébe sem kerültek az ingatlanok. És akkor még nem is beszéltünk a Mosonmagyaróvári Timföldgyár (Motim) 1995-ös megvásárlásáról, amelyhez éppen az a Magyar Kereskedelmi és Hitelbank folyósította a hitelt, amelynek felügyelőbizottságában ott ült Dobrev Klára édesanyja, Apró Piroska.

Összefoglalva tehát: Gansperger Gyula szerint míg Bajnai Gordon a külföldi tőkéscsoportok embere, addig Gyurcsány Ferenc egy bunkó paraszt, akinek ügyeit felesége, illetve annak befolyásos családja egyengette, simította el.

 

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

A legjobbakat vadássza le a Hálózat – Összehangolt, titkosszolgálati (nem magyar) eszközökkel próbálják levadászni a nemzeti oldal szereplőit, ujságíróit, médiáit

A teljes söpredék balmédia hallgat – A valaha látott legjobb márciusi adat a foglalkoztatásban