in ,

A szankciók (fordítva) működnek! Egyre több az elszegényedett francia

Egy felmérés szerint folyamatosan romlik a francia gazdasági helyzet: a lakosság kétharmadának van elszegényedett ember a környezetében és sokaknak soha nem jelentett még akkora gondot a mindennapi kiadások fedezése, mint most

Egy felmérés szerint folyamatosan romlik a francia gazdasági helyzet: a lakosság kétharmadának van elszegényedett ember a környezetében és sokaknak soha nem jelentett még akkora gondot a mindennapi kiadások fedezése, mint most. Még a gyerekek is érzik a problémát a saját társaik körében, minden második kiskamasz úgy látja, hogy több osztálytársának nem telik új ruhákra.

 

 

 

Mindössze pár hét telt el azóta, hogy a parlament nyári szünetét követően az augusztus 24-i minisztertanácsi ülést megnyitó beszédében Emmanuel Macron bejelentette, hogy vége a jólétnek és a gondtalan életnek, a súlyos válság okaiként a francia államfő az ukrán háborút és a rendkívüli szárazságot említette. A francia lakosság ezt máris valóságként éli meg, a saját bőrükön tapasztalják ugyanis a pénzük elértéktelenedését és a vásárlóerő csökkenését.

Az Ipsos közvélemény-kutató cég a Secours Populaire francia segélyszervezet megbízásából készített felmérést a francia gazdasági helyzetről, és az eredmény több mint lehangoló. A felmérésről beszámoló 20 minutes nevű hírportál szerint ugyanis ezelőtt még soha ennyi francia nem nyilatkozott úgy, hogy nehezére esik megbirkózni a napi kiadásokkal.

A franciaországi szegénységről és létbizonytalanságról szóló tanulmány eredményei alapján a felmérésben részt vevők 38 százaléka a saját bőrén tapasztalja az elszegényedést, ez az arány nyolc százalékkal nőtt a tavalyi év adataihoz képest és egyre közelít a 2013-as csúcshoz, amikor a válaszadók 41 százaléka vallotta magát szegénynek. A felmérésből az is kiderül, hogy egyre több francia közvetlen testközelből éli meg a pénztelenséget, a válaszadók 65 százaléka, tehát majdnem kétharmada ugyanis úgy nyilatkozott, hogy van a környezetében legalább egy olyan személy, aki szegénységben él, ez az arány tíz százalékkal több a tavaly végzett felmérés eredményénél.

Még ennél is aggasztóbb azonban, hogy egyetlen korábbi felmérés során sem voltak olyan sokan a franciák közül, akik úgy nyilatkoztak volna, hogy egyre nehezebben viselik a napi kiadásokat.

A megkérdezettek 47 százalékának komoly problémát jelent, hogy évente legalább egyszer elmenjen üdülni, 45 százaléknak okoz gondot a közlekedési költségek kifizetése, 42 százalék egyre nehezebben vesz tanszereket és ruhát a gyermekeinek, 41 százalék küszködik a gáz-és villanyszámla kifizetésével és 37 százaléknak okoz komoly problémát az, hogy naponta friss gyümölcsöt és zöldséget fogyasszon. Egytől egyig olyan számadatok, amelyek alátámasztják, hogy Franciaországban egyre nagyobb kihívást jelent a lakosság számára az elszabaduló infláció.

A felmérés készítői megszólaltatták a 8 és 14 év közötti gyermekeket is és kiderült, hogy a francia kiskamaszok többsége tisztában van azzal, hogy a környezetében élő többi gyereknek nincs pénze. A megkérdezett gyermekek 71 százaléka úgy nyilatkozott, hogy néhány osztálytársa nem jár nyaralni, minden második francia tinédzser pedig azt tapasztalja, hogy sok iskolatársának nincs pénze új ruhára vagy cipőre.

 

(magyarnemzet.hu)

  

 

 

 

Figyelem!

 

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!
ÍGY TUDSZ NEKÜNK SEGÍTENI:

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

 

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

Jakab Péter eltűnt

Agyhalál: Kamu Geri előre megírt, papírra kinyomtatott angol nyelvű szöveget másolva rótta le kegyeletét a II. Erzsébet királynő halála miatt