in ,

A nyúltolvaj Juszt László megint hülye: most Novák Katalint támadta meg – Az olvasók tették helyre Jusztot

Eddig sem voltam nagy véleménnyel Novák Katalinról

…de most különösen kiverte nálam a biztosítékot.

 

 

A blogján a következőket írta: »Nekünk, magyaroknak két születésnapunk is van. Augusztus 20-án az országét, a magyar kultúra napján a nemzetét ünnepeljük. Kölcsey Himnusza a magyar fájdalom, a magyar remény és áhítat. Elválaszthatatlan tőlünk. Ateista rezsimek is csak addig merészkedtek, hogy szövege helyett inkább csak a zenéjét engedték játszani. De a diktatúra éveiben nagyapáink, szüleink, s mi magunk, csukott szájjal is tudtuk énekelni.«

Először: legyen az ő dolga, hogy számára csak ez a két születésnap létezik, s a saját, vagy gyermekei születésnapja nem. Ez nem érdekel.

Másodszor: élünk még itt néhány millióan, akik pontosan emlékszünk arra, hogy az általános iskolában kötelező volt kívülről megtanulni, s felmondani a Himnuszt az irodalom órán. Mint ahogyan arra is, hogy minden iskolai, majd később munkahelyi vagy más rendezvény a Himnusz eléneklésével kezdődött, s a Szózattal fejeződött be. S nem csukott szájjal, hanem teli torokból! És ez így volt – például – az »ateista« Csillebérci úttörőtáborban is a zászlófelvonásnál.”

 

– eddig Juszt László marhasága. A gond az, hogy hazudik. Mutatunk is rögtön pár reakciót Juszt kreténségére:

 

Hazudik!!!! A Szózat nem volt – helyette a szovjet himnuszt kellett énekelni!!!! Mintha baj lenne az emlékezetével.

 

 

Másrészt, a komcsik – többek között juszt apuka, nagypapa – azon erőlködtek, hogyan tudják az Isten szót kihagyni belőle!

 

Kit érdekel, hogy egy jelentéktelen figura – egyébként jogerősen elítélt tolvaj és hazudozó – milyen véleménnyel van éppen most Novák Katalinról? Főleg, miután itt is hazudik: 38 évet húzott le a rendszerváltozás alőtti időben, akkor bizony nem Himnuszt énekeltünk, hanem Internacionálét és szovjet himnuszt kellett az állami ünnepeken, rendezvényeken.

 

 

A Szózatot Csillebércen..
A retkes mocskos kommunista kurva sertés anyád az…
1991-ben, amikor először játszották el a tűzijáték után, körülöttem a sok tahó csak nézett, hogy miért kell vigyázzba állni..
Sem a rádióban, sem a televízióban, sem sporteseményen 1991-ig nem adták elő a Himnuszt énekkarral, csakis zenekari változatban.

 

 

Engem a Himnusz eléneklésért rúgtak ki Kádár egyik főiskolájáról.
Tud valaki másról a világon, akit a saját nemzeti himnuszáért megvontak a tanuláshoz való jogától?

 

 

 

Csillebérc.
Úttörő tábor, minden reggel zászlófelvonás.
Magyar himnusz???
Na neeeee.
„Ej, haj, száll az ének…”

 

 

 

 

Igen, de általában a szovjet himnusszal és/vagy az Internacionáléval együtt. Ugyanakkor az ’50 – es években ez valós dolog volt. Állítólag Rákosi Kodályt kérte fel, írna – e új himnuszt – nem írt.

Én ’75 – ben születtem, így arról az időszakról nincs tapasztalatom. De gondolom azért nem szorul bizonyításra, hogy a kommunistáknak a kereszténység nem volt a szívük csücske.

 

 

 

Hazugság! Diákként végigcsináltam a Kádár rendszert. Az iskolaigazgatók mind vonalas komcsik voltak, a gimnázium-igazgatóm a kerületi párttitkár volt. Szózatot soha nem énekeltünk iskolai vagy úttörő ünnepségen, de Internacionálét meg szovjet himnuszt mindig! Emlékszem gyerekkoromban már azon röhögtem (magamban), hogy miként lehetséges, hogy a szovjet himnusz minden, de minden szava hazugság! Vö.: „Sok nép így akarta, S megalkotta így!”
A magyar himnusznak viszont minden szava igaz és örök!

 

 

Na, nem is folytatjuk, a többi sokkal durvább komment.

 

Juszt Lászlót a mandiner.hu olvasói tették helyre! Köszönjük!

 

 

mindenszo.hu

 

 

Add tovább!

Szégyen, de akár kormányváltás is lehet a vége – Alig vezet a Fidesz!

Látszik, hogy a Puzsér csaja: kopaszra nyírta magát a kamerák előtt