in ,

A nagytokájú V. Muszáj Márta álságossága: kampányban favédő tündér, polgármesterként kíméletlen favágó

Az önkormányzati választások kampányában a baloldal és köztük a frontvonalban V. Naszályi Márta folyamatosan velőtrázó sikoltozást hallatott, amikor kimondta valaki azt a szót, hogy FA.

Az önkormányzati választások kampányában a baloldal és köztük a frontvonalban V. Naszályi Márta folyamatosan velőtrázó sikoltozást hallatott, amikor kimondta valaki azt a szót, hogy FA. Hiába ültetett Tarlós István tízezer fát, ha közben ki kellett vágni egy bokrot vagy egy beteg fát, akkor fagyilkosnak nevezték, a tények, okok és következmények pedig nem számítottak. Most ugyanez a V. Naszályi Márta már az I. kerület polgármestere, és miután nagy fájdalmak közepette eltűrte, hogy a Vérmezőn vágjanak ki fákat, most a Tabánt “modernizálja”, hogy megfeleljen a XXI. század követelményeinek, ehhez pedig 45 fa kivágásán át vezet az út. De legalább lesz fitnesztér helyette. Vajon hol vannak a Városligetért harcoló zöldek, akiknek most oda kéne láncolni magukat a Tabán fáihoz?

Ilyenkor nyal vissza a fagyi, hiszen teljesen érthető lenne, ha beteg fákat kivágnak, vagy ahogy V. Naszályi is ígéri, hogy háromszor annyi fát ültet a kivágottak helyére – nem is kötne ebbe bele senki. Azonban visszatekintve a kampányra, amikor álságosan, nap mint nap Tarlós Istvánt támadták azért, mert ki kellett vágnia fákat, miközben többet ültetett, akkor valahogy senkit sem érdekel most V. Naszályi magyarázkodása. Vajon tavaly miért nem fogadták el az akkori főpolgármester érveit? Most pedig ugyanezek az érvek az ő szájukból már hihetőek lennének?

 

Természetesen 2019. október 13. előtt a Főkert döntése csupán a zöldfelület módszeres és kegyetlen gyilkolása volt, ami ellen lázadni kellett, most azonban V. Naszályi már a Főkert szakmai döntésével indokolta a fakivágást. Mi változott azóta? Természetesen az új vezetésű Főkert Zrt. vezetése már Karácsony embereiből áll, így szakmaisága vitathatatlan, a fakivágás pedig most már jogos, engedélyezett, sőt, a zöldfelület számára még jót is tesz.

 

A Vérmező után tehát most itt a Tabán, ahol 45 fát vágnak majd ki, igaz, tavaly szeptemberben, az önkormányzati választások előtt a hihetetlenül független 444.hu még harcosan írta meg, hogy bár a gaz Főkert és Tarlósék ki akarnak vágni fákat, a nagy tiltakozás miatt ez nem fog megtörténni. Szakmai érvek nem létezhettek, amikor a bolygó megmentése volt a cél, egész pályás letámadás igen. Most hirtelen mégiscsak vannak szakmai érvek és persze hullhat a forgács, mert most már elfogadható érv, hogy a kivágott fák helyett lesznek újak. Külön gyomorforgató, hogy a Facebookra kitett poszt címe az, hogy “Több fa lesz a Tabánban”. De hol vannak a zöld aktivisták, a ligetvédők, a fabarátok, akik hasonló helyzetben habzó szájjal támadták a jobboldali vezetésű kerületeteket, amikor nem számított, hogy valóban ki kell vágni egy beteg, vagy rossz helyen levő fát, ami helyett kétszer annyit ültettek?

 

Persze többen is ágálnak a döntés ellen, és jogosan kettős mércére hivatkoznak, sőt, egyesek még képeket is mellékeltek kommentjükhöz, amelyben bemutatják, hogy egy most ültetett fa akár 10-15 év múlva is csupán csenevész és vékony törzsű, árnyékot nem adó növény lesz. De ez most nem számít. Az viszont most V. Naszályiéknak nem jelent problémát, hogy a modernizációs tervek szerint lesz a fák helyén sportterület, fitnesztér és játszótér. Szegény fák, ha tudták volna, hogy a baloldal megint csak játszik a szép szavakkal – és őket idézve, a “bolygó jövőjével” –, akkor háborúba mentek volna, mint az entek a Gyűrűk Urában. Visszatérve a tavaly őszi kampányhoz: mi lenne akkor, ha ezek a tervek egy jobboldali városvezetés alatt születtek volna meg?

(pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

Az index.hu megint hazudott! Miniszterelnökség: Tovább folytatódik a Hungary Helps Program

„Borzalmas fájdalmaim voltak, pár napig azt hittem, nem bírom tovább” – Kaiser József koronavírusos volt képviselő döbbenetes beszámolója