in ,

A Momentum teljes erővel belesz*rt a ventillátorba – Összefognak a DK-val és az MSZP-vel, oda a párt függetlensége!

Összefogott az MSZP-vel és a DK-val a párt vezetése, a tagság pedig kiakadt ezen

És akkor elkezdődött a belháború a Momentumnál

 

A Momentum elnöksége teljesen szembement a küldöttgyűlésének akaratával. A téma, mily meglepő, a többi ellenzéki párttal való összefogás. Itt került homokszem az álomgyilkos párt gépezetébe, ugyanis hiába nem akarta a momentumosok nagy része, az elnökség mégis lepaktált Gyurcsányékkal és az MSZP-vel. 

Vagy teljes összefogás vagy semmilyen”

– ezt akarták a küldöttgyűlés meghatározó tagjai, azonban az Azonnali információi szerint hiába kérték az elnökséget, ne jelentse be szombaton, hogy a baloldallal közösen indulnak Budapesten, ezt figyelmen kívül hagyták, ami pedig a bizalom végleges megroppanását eredményezheti a vezetőségben.

Az LMP pártlapjának birtokába jutott levelezésből kiderült, hogy a pártküldöttek hiába kérlelték az elnökséget, szombaton minden tiltakozás ellenére egy ellenzéki sajtótájékoztatón bejelentették, összeállnak az MSZP-Párbeszéddel és a DK-val is.

A Momentum alapszabálya szerint a küldöttgyűlés a párt legfőbb döntéshozó szerve, amelynek kizárólagos hatáskörébe tartozik a párt általános politikai irányának meghatározása vagy például az elnökség tagjainak megválasztása és visszahívása.

Van egy Facebook-csoportjuk, ahol az elmúlt napokban elterjedt egy levél, melyben arról írnak, mindössze egy nappal a bejelentés előtt, pénteken értesültek arról, hogy az elnökség bejelenti megállapodását egy szombati sajtótájékoztatón a budapesti önkormányzati helyekről az MSZP-vel, a Párbeszéddel és a DK-val közösen.

Döntésetekkel nem értünk egyet, azt rendkívül károsnak tartjuk a Momentumra nézve”

– írják a levélben.

Az MSZP-DK-val való összekapaszkodás “mélyen megaláz és elkeserít sok száz momentumost azáltal, hogy a véres verejtékükkel felépített pártot az alapszabálynak foglalt, unalomig ismételt céljai ellen fordítja, ráadásul felrúgja azt a párton belül és kívül hangoztatott elvet, hogy vagy teljes összefogás vagy semmilyen”

– írták, majd azzal folytatták, hogy az elnökség lépése veszélyezteti a Momentum számos alapszervezete által, „kínkeservesen kialkudott helyi pozíciók tömkelegét”.

A budapesti megállapodás egy sor vidéki egyezséget máris instabillá tett, ez a hatás minden bizonnyal fokozódni fog”

– áll a levélben.

Donáth Anna még szembe is köpte a küldötteket

Az elnökségi tag korábban többször is azzal nyugtatta a momentumosokat, hogy a párt vezetősége nem fog csatlakozni egy olyan koalícióhoz, melyben csak az MSZP-Párbeszéd és a DK szerepel.

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A vita és tájékoztatás a küldöttek az elnökségbe vetett bizalmának megroppanását joggal okozhatja. Figyelembe véve, hogy kampányidőszakban vagyunk, és mindannyian (…) vállvetve küzdünk a kampány sikeréért, felszólítjuk az elnökséget, a bizalom végleges megroppanását elkerülendő a formális eszmecserét mihamarabb pótolja”

– figyelmeztették az elnökséget.

A küldöttek elsődleges célja most, hogy az elnökség küldöttgyűlést hívjon össze, ahol majd egy romkocsmában, pár sör mellett megbeszélhetik, mit akarnak kezdeni a fővárossal. Hiába kérték, hogy halasszák el a szombati bejelentést, az MSZP-s Molnár Zsolt vezetésével mégis megtörtént a hivatalos bejelentés és a baloldali összeborulás. A szoci politikus a belvárosban tartott utcai sajtótájékoztatóján végigvette, mely kerületekben indulnak majd szocialisták által támogatott jelöltek. A DK-t Gy. Németh Erzsébet képviselte, aki szintén nagyon örült annak, hogy a baloldal ismét összeölelkezett.

És akkor jött Donáth Anna, aki mit sem törődött a pártjával

A küldöttség arra kérte az elnökséget, hogy a szombati bejelentést halasszák el, „akár a bejelentésben való részvételről is lemondva”. Ez viszont végül nem történt meg, hiszen végül Donáth Anna szombaton délelőtt részt vett a baloldallal való összefogást bejelentő sajtótájékoztatón. A Momentum elnökségi tagja azt mondta, hogy pártjának a célja, hogy hidat képezzen az ellenzéki pártok között. Sajnálja, hogy csak ők fognak össze, több ellenzéki pártra számított.

A megállapodás értelmében a Momentum a IV., a VI., a XXII. kerületben állít jelöltet.

Magyarázkodás

Ugyanazt a levelet küldtük ki a küldötteknek és a tagoknak. A gyűlés megosztott volt, de mi is jeleztük, hogy ez egy nehéz döntés volt”

– fogalmazott az Azonnalinak Hajnal Miklós, elnökségi tag, aki elismerte, valóban voltak viták. Arra a kérdésre, hogy miért nem vártak az EP-választások utánig a bejelentéssel, annyit válaszolt, hogy rengeteget gondolkoztak a megfelelő időzítésen, de az elmúlt 24 órában már nem merült fel, hogy elhalasszák.

(Bokor Gábor, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

A vén kretén Kőszeg Ferenc nekiment az Orbán kormánynak: “Remélem, nem kell világháború ahhoz, hogy Orbán megbukjon.”

Nem stadion – Megkezdték az új soproni uszoda építését – Öt medence és 1200 fős lelátó lesz