in

A megzsarolt kancellár – Kurz a migráció ellen foglalt állást, máris eljárás indult ellene, hűtlen kezelés vádjával – Videó

A képlet egyszerű

Bundesmutti Merkel is ugyanolyan „fogott” személy volt, ezért kellett támogatnia 2015-ben a migrációs hullámot. Nem tudjuk mivel zsarolták őt, de a zsarolás sikerült. Esetleg azokkal a svéd lehallgatásokkal tartották sakkban évekig.

Ausztriában is hasonló a helyzet: miután Strachet megbuktatták, a Szabadságpártot „kiiktatták” a kormányzásból, már akkor megszellőztették, hogy terhelő adatok lehetnek Kurzról is, amit majd feltehetőleg akkor hoznak nyilvánosságra, ha nem megfelelő a politikai véleménye. A Strache videóról közben kiderült, hogy a teljes felvétel szerint Strache nem követett el semmi rosszat, sőt, épp az ellenkezője történt, nem akart semmiféle korrupcióban részt venni a szerint a bizonyos felvétel szerint, csak a média számára az anyagot kicsit megvágták. Ezt ismerjük.

 

És mi történik most? Kurz nemrég megvédte Magyarországot, és a migráció ellen foglalt állást, majd ez történt:

 

Razzia az osztrák kancellárnál

Sebastian Kurzot hűtlen kezeléssel és korrupció elősegítésével gyanúsítják – írta meg a Euronews.

Házkutatást tart az osztrák rendőrség a kancellári hivatalban és az osztrák kormánypárt szövetségi központjában, valamint a Fellner médiacsoport irodáiban – adta hírül a Der Standard.

A lap helyszíni tudósítása szerint az Osztrák Néppártnak a bécsi Lichtenfeldgssén lévő irodájába több száz oldalas házkutatási paranccsal érkeztek a rendőrök.
A nyomozás látókörébe a kancellár és közvetlen munkatársai kerültek, név szerint Stefan Steiner főtanácsadó, Gerald Fleishcmann sajtófőnök és több szóvivő. A gyanúsítottak között szerepel az állami vagyonkezelő egykori vezetője, Thomas Schmid, korábbi miniszter Sophie Karmasin, és egy befolyásos kiadóvállalat vezetői, a Fellner-testvérek.

Őket hűtlen kezeléssel, korrupcióval, illetve annak elősegítésével vádolják.
Az Osztrák Néppárt szerint a vádak megalapozatlanok, így az ellenzék lemondatná a kancellárt
Az Osztrák Néppárt közleménye szerint a vádak megalapozatlanok, elavultak, hisz már ötéves múltra tekintenek vissza, és az eljárásnak „csupán a kancellár és a kormánypárt besározása a célja”. A Fellner kiadóvállalat szerint a vádak „félreértéseken alapulnak”.

A lap szerint mintegy 1,3 milliárd eurót adtak a gyanúsítottak a Fellner-testvérekhez tartozó médiacsoportnak, hogy befolyásolják a kiadó tartalmait és kedvező fényben tüntessék fel bennük a Néppárt politikáját és politikusait, valamint személy szerint Kurzot. A pénzügyminisztérium főtitkára ezért cserébe előnyökhöz juttatta a kiadóvállalatot, míg Kurz felbujtóként vett részt az ügyben.

A médiacsoporthoz tartozó Österreich napilap tagadta, hogy hirdetésekért pénzt kapott volna a kormánytól, és ezért cserébe közöltek volna közvélemény-kutatásokat.
A médiacsoport szerint a korrupcióellenes ügyészek „nyilvánvalóan súlyos félreértések” mentén vizsgálódnak. Az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (SPÖ) és Szabadságpárt (FPÖ) egyaránt Sebastian Kurz lemondását követelték.

– írja a mandiner.hu.

 

Tehát annyi történt, hogy Kurz nyilatkozatával, politikájával felbomlott a status quo, ezért elővették róla az aktákat, legyenek a vádak valósak, vagy hamisak, a politikai kár borítékolható.

Undorító.

 

mindenszo.hu

 

Add tovább!

Kormorán – Kik érted haltak – Aradi Vértanúk Emléknapja – Október 6.

A bezzegország – Románia összeomlóban: koronavírusos betegek jöhetnek Magyarországra